23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Türk iş dünyası olarak bizler çocuklarımıza refah dolu, güçlü ekonomiye sahip bir ülke bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Milli egemenlik anlayışımız, bu kutlu yolda en önemli dayanağımızdır"- TŞOF Başkanı Apaydı

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı ile bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Hisarcıklıoğlu, mesajında, Türkiye'ye bu gururu yaşatan, aydınlık geleceğin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün gazi ve şehitlere minnet duyduğunu belirtti.

Milli egemenliğin, güzel yarınların en güzel müjdecisi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, geleceğini milletin vicdanına ve kararına emanet eden ülkenin en doğru kararı verdiğini, bu emanetin de çocuklar olduğuna dikkati çekti.

"Bayram da yarınlar da onların gözlerindeki ışıltıdadır" ifadesini kullanan Hisarcıklıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"TBMM'nin açılış gününün yıl dönümü 23 Nisan, tarihsel ve toplumsal olarak çok derin anlamlar taşımaktadır. Büyük Atatürk, ülkemizin temellerini halkın egemenliği ve demokrasi harcıyla atarak, aydınlık geleceğin kapılarını açmıştır. Milletinin ferasetine, vicdanına güvenenler her zaman kazanmıştır. 'Özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir' diyen Gazi Mustafa Kemal, bu güzel ve anlamlı günün asıl coşkusunu da gelecekte ona sahip çıkacak çocuklarımıza bırakmıştır. 23 Nisan Bayramı, uluslararası nitelik kazanarak bütün dünya çocuklarını kardeşçe kaynaştıran, daha güzel, savaşsız gelecek için atılan en güzel tohumdur. Türk iş dünyası olarak bizler çocuklarımıza refah dolu, güçlü ekonomiye sahip bir ülke bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaktayız.

Milli egemenlik anlayışımız bu kutlu yolda en önemli dayanağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canıgönülden kutluyorum."

- "Bütün imkanlar çocuklarımız için seferber edilmeli"

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın da 23 Nisan'ın çocukların bayramı olmasının yanında millet ve ülke için tarihi bir dönüm noktasını ifade ettiğini belirtti.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Apaydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Geleceğimiz olan çocuklarımızı değişimin gücü, başarının anahtarı görüyorum. Bütün imkanlar çocuklarımız için seferber edilmelidir. Bizler biliyoruz ki mesuliyetlerinin bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil yetişmektedir. Bu, bizim en büyük kıvancımızdır. 23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Çocukların bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. TBMM'nin açılışının 96’ncı yıl dönümünü hep beraber coşkuyla kutluyoruz. Meclisimiz, geride kalan 96 yıllık dönemde ülkemizin her alanda güçlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir."

- "Sanayisi ve ekonomisi güçlü Türkiye’yi omuzlarında yükseltecek"

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı da Atatürk'ün, bu günü bayram olarak çocuklara armağan ederek, onlara verdiği değere ve ülke geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret ettiğini vurguladı.

Sanlı, "23 Nisan, çocuklarımıza daha güzel, daha mutlu bir Türkiye bırakabilmek adına hep beraber kenetlenebilmemiz için en güzel vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında bulunanları, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ülkemize, çocuklarımıza ve bütün dünya çocuklarına kutlu olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu da 23 Nisan 1920'nin Türk milleti için tarihi değer taşıyan dönüm noktası olduğuna dikkati çekerek, TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve gururunun yaşandığını kaydetti.

Milletin huzuru ve refahı, ülkenin gücü ve kalkınmışlığı için gelecek güzel günleri kucaklayacak, çocukların sağlıklı, eğitimli ve mutlu olarak hayatlarını idame ettirmelerinin herkesin en büyük arzusu olduğunu hatırlatan Nakıboğlu, şunları bildirdi:

"OSBÜK olarak en büyük hedeflerimizden birisi ülkemizin ekonomisinin dünya ekonomisinde gelişmiş ilk on ülke arasında yerini almasıdır. Bu amaçla bugün itibarıyla sayıları 297 olan ve 50 bini aşkın üretim tesisinde 1 milyon 700 bin kişiden fazla istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgeleri ailesi olarak daha çok üretmek, daha çok Ar-Ge yapmak, daha çok istihdam ve daha çok ihracat için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin gururu Organize Sanayi Bölgeleri olarak inanıyoruz ki geleceğimizin teminatı çocuklarımız, sanayisi ve ekonomisi güçlü Türkiye’yi omuzlarında yükseltecekler ve tüm dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için azimle çaba sarf edeceklerdir.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :