23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sırbistan ve Makedonya'da da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

BEOGRAD/ÜSKÜP (AA) – Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi. 

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyona, Büyükelçi Bozay ile Türk kurumlarının yetkilileri, Belgrad'da yaşayan Türk vatandaşları ile Sırbistan'ın Irig ve Bogatiç kentinden gelen çocuklar ve diğer misafirler katıldı. 

Büyükelçi Bozay, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş tarihi olduğunu hatırlatarak, bu günün çocuklara armağan edildiğini ve uluslararası çocuk bayramı olduğunu belirtti. 

23 Nisan dolayısıyla bu yıl Sırbistan'dan yaklaşık 50 cocuğun Türkiye'yi ziyarette bulunduğunu ifade eden Bozay, "Türkiye ve Sırbistan arasında gelişen siyasi ilişkiler ve yatırımların yanı sıra, çocukları da Türkiye'ye gönderdik. Bu tür faaliyetleri iki ülke çocuklarının daha da yakınlaşması için gerçekleştirdik ve bugün de Büyükelçiliğimizin kapılarını Sırbistanlı çocuklara açtık" diye konuştu. 

Bozay, resepsiyonda sahne alan Irig ile Bogatiç kentlerinden gelen çocuklardan oluşan koraya, seslendirdiği güzel şarkılarından dolayı teşekkür etti. 

-Üsküp'te de 23 Nisan kutlandı

Üsküp'ün en köklü okullarından biri olan ve 130 yıldır Türkçe eğitimin verildiği Tefeyyüz İlkokulu'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlama törenine Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi, Çayır Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Baki, okul müdürü Osman Emin, çok sayıda dernek başkanı, öğretmen ve veliler katıldı.

Büyükelçi Sökmensüer, törenin yapılmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür ederek,  "Önemli olan sizlerin bu milli bayramımızı, bu güzel günümüzü yüreğinizde hissedip bu kutlamaları yapmanız" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı