23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hakkari, Muş ve Bitlis'te düzenlenen etkinliklerle kutlandı

HAKKARİ (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hakkari, Muş ve Bitlis'te düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Hakkari'de sabah saatlerinde valilik önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalar, Atatürk Kültür Merkezinde devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen milli iradenin temsil edildiği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı, milli egemenlik esasının hakim kılındığı bir günü kutlamanın onur ve mutluluğu içinde olduklarını söyledi. 

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu ve farklı yörelere ait halk oyunları gösterilerinin yapıldığı kutlamalarda, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Kutlamalara Vali Necmettin Kalkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

-Muş

Valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlama programı, Türk Telekom Ortaokulu bahçesindeki etkinliklerle devam etti.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu ve eğitim öğretimi dönemi içinde hazırladıkları gösterileri sahnelediği etkinliklere katılan Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, vatandaşların bayramını kutladı. 

- Bitlis

Bitlis'te de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, 100. Yıl İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Alaaddin Yurderi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış günü olan 23 Nisan'ın aynı zamanda geleceğin teminatı çocuklar için bir bayram olmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Bu bayramın çocuklara duyulan güvenin en somut ifadesi olduğu gibi varlıklarının da bu ülke için ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Yurderi, şöyle konuştu:

"Her birinizin insan haklarına saygılı, insani ve ahlaki yönden sağlıklı ve dengeli yetişmiş her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak, çevreye duyarlı vatandaşlık bilinci gelişmiş bireyler olması da yine büyük önem arz etmektedir. Sizler yenilikçi üretken ve hayat boyu öğrenme yaklaşımını benimsemiş bireyler olarak bir ülkenin, bir geleceğin hayalini kurmalısınız. Bu niteliklere sahip sizlerin hem kendi hayallerini hem de toplumun hayallerini gerçekleştirerek, ülkemizi bugün olduğundan çok daha ileri noktalara taşımanız da büyük önem arz etmektedir. Her biriniz gün gelecek, bu ülkenin sanatçıları, sporcuları, yöneticileri, iş adamları olacaksınız. Türkiye'nin kaderinin şekillenmesinde önemli rol oynayacaksınız."

Kutlama programı ana sınıfı öğrencilerinin gösterileri, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı