23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kutlamalar kapsamında, İstanbullu 700 çocuk boğaz turu yaptı

İSTANBUL (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbullu 700 çocuk boğaz turu yaptı.

TURMEPA'dan yapılan açıklamaya göre, "Görmediğim şeyi bilemem, bilmediğim şeyi sevemem, sevmediğim şeyi de koruyamam" anlayışından hareketle bu yıl "Mavi Kuşak Hareketi-İstanbul Boğazı" projesi çerçevesinde denizi görmemiş İstanbullu çocukları denizle tanıştırdı.

Boğaz turuna çıkarılan ve Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye, Kağıthane, Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde yaşayan ilköğretim öğrencileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlendi. Çocukların Beşiktaş iskelesine taşımasını ise İETT Genel Müdürlüğü üstlendi.   

Bu yıl ki ana teması "İstanbul Boğazı" olan boğaz turunda 80'e yakın TURMEPA gönüllüsü, çocuklara çevrelerine ve geleceklerine sahip çıkmanın önemini anlattı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, bu özel ve anlamlı etkinliğin 5'incisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

TURMEPA'nın, bu yılki etkinlikle 9 bin 700 çocuğu denizle buluşturduğunu aktaran Akşit, bu çalışmalara rağmen İstanbul'da 10 binlerce çocuğun denizle tanışmayı beklediğini ifade etti. 

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da bir eğitimci olarak her zaman en büyük hedeflerinin başında eğitimin niteliğini arttırmak ve öğrencilere mümkün olduğu kadar ulaşmak arzusu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"23 Nisan günü öğrencilerimiz 'İstanbul'un Çocukları Denizle Buluşuyor' projesi ile hem İstanbul Boğazı'nın güzelliklerini seyredecek hem de yapılacak etkinliklerle becerilerini sergileyecekler. Ayrıca daha temiz bir dünya için yapılması gerekenler konusunda da bilgi alacaklar. En büyük arzum; öğrencilerimizin dimağında tatlı bir hatıra bırakmak ve onların güzel bir gün geçirmesini sağlamak." 

Boğaz turuna çıkarılan çocuklar, çizgi film karakterlerinin kılığına giren animatörler ve palyaço eşliğinde eğlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı