23. Dünya Enerji Kongresi

23. Dünya Enerji Kongresi

Gazprom Başkan Yardımcısı Medvedev:- "Küresel ısınmanın belli bir derecede sınırlanması tabii ki doğalgazın daha fazla kullanılmasıyla sağlanacak. Doğalgaz en temiz fosil yakıt ve çevreye etkisi de o ölçüde daha az"- "Bütün petrol ve gaz üreticileri piyas

İSTANBUL (AA) - Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, enerji kaynakları arasında doğalgazın en temiz fosil yakıt olduğunu belirterek "Küresel ısınmanın belli bir derecede sınırlanması tabii ki doğalgazın daha fazla kullanılmasıyla sağlanacak. Doğalgaz en temiz fosil yakıt ve çevreye etkisi de o ölçüde daha az." dedi.

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nde konuşan Medvedev, dünya ekonomisinde yeni bir gelişim yaşandığını ve ülke ekonomilerinin artık teknolojiye dayalı olduğunu ifade etti.

Medvedev, sürdürülebilir ekonomik büyümenin enerji tüketimindeki artış olmadan değerlendirilemeyeceğini vurgulayarak "Bugün bir akıllı telefon, evdeki bir derin dondurucudan daha fazla enerji sarf ediyor. Üretim ile kullanımdaki değerler farklı. Bulut hizmetleri var, cep telefonları var ancak geçmişe göre fark şu ki insanlık artık ekolojiden ve sağlığından taviz vermek istemiyor." ifadelerini kullandı.

Dünya ekonomisinin kararlı ve derin bir dönüşüme ihtiyacı olduğunun altını çizen Medvedev, "Doğalgaz bu dönüşümde çok daha büyük bir rol oynayacak. Küresel ısınmanın belli bir derecede sınırlanması tabii ki gazın daha fazla kullanılmasıyla sağlanacak. Doğalgaz en temiz fosil yakıt ve çevreye etkisi de o ölçüde daha az." diye konuştu.

Medvedev, doğalgazın enerji dünyasında önemli bir dönüşüm sağladığına dikkati çekerek "Bilimsel buluşlar geliştiriliyor. Yüksek kapasiteli elektrik depolamasına bile geçildi. Bütün bunlar uzun vadeli sürdürülebilir ve yeşil uygulamalar, yenilenebilir enerji ve gazın birlikte kullanılmasıyla oldu." dedi.

Gazprom olarak ekolojik unsurları dikkate aldıklarını hatırlatan Medvedev, şöyle devam etti:

"Bu konuya ilişkin milyarlarca lira harcayarak daha yerel yapılar oluşturmaya çalışıyoruz. Doğalgaz talebinin artacağını düşünüyoruz ve önümüzdeki dönemlerde doğalgaz dünyanın önemli kaynağı olacak. Petrol konusuna gelecek olursak, bu riskli konu. Yani üretim dondurulacak mı yoksa serbest mi bırakılacak? Bütün petrol ve gaz üreticileri piyasaya istikrarı getirmek istiyor. Gazprom açısından
dondurulmasını kabul ediyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :