"22. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması"

"22. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması"

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nce düzenlenen yarışmanın ön elemesi gerçekleştirildi- Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Polatel:- "15 Temmuz görüntüleri çok değerli, hepsi tarihe geçti. O nedenle bu yıl internet oylaması yapmayacağız. Önümü

BARTIN (AA) - Bartın’da, Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen "22. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması"na katılan eserlerin ön elemesi gerçekleştirildi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Bartın Belediye Meclis salonundaki değerlendirme toplantısının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yarışmaya 5 ülkeden 110 görüntü katıldığını belirtti.

Geleneksel hale getirdikleri yarışmada 5 kategori bulunduğunu kaydeden Polatel, "Fakat bu yılın ayrı bir önemi var bizim için. 15 Temmuz gecesi yaşananların tüm Türkiye’ye ve dünyaya haber kameramanlarının gözünden ve haberlerinden duyuruldu. Bu nedenle bu yıl 15 Temmuz özel kategorisi belirledik. 15 Temmuz 2016 görüntüleri bizim yarışmamıza geldi. 15 Temmuz gecesine ait toplamda 23 görüntü var, yarışmaya toplamda ise 5 ülkeden 110 görüntü katıldı. Bugün Bartın’da bu mesleğin duayeni 25 jüri üyemiz 6 saatlik bir incelemenin ardından dereceye girenleri belirlediler." diye konuştu.

-“15 Temmuz görüntüleri çok değerli”

Polatel, bu yıl yarışmada internet üzerinden oylama yapılmayacağını aktararak, "15 Temmuz görüntüleri çok değerli, hepsi tarihe geçti. O nedenle bu yıl internet oylaması yapmayacağız. Önümüzdeki hafta sonuçlar açıklanacak. Nisan ya da mayıs ayının sonuna doğru da ödül törenimizi yapmayı planlıyoruz." dedi.

Yarışmaya, bu yıl beş ülkeden önemli bir katılım olduğunu ifade eden Polatel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Sudi Arabistan’dan gazeteciler, görüntüleri ve haberleriyle yarışmaya katıldılar. Günden güne yıldan yıla, yarışmamız artık dünyada 'haberin oskarları' şeklinde algılanıyor. İlgi çoğalıyor, biz dünyanın en sıcak bölgesinde görev yapan haber kameramanlarıyız. Çektiğimiz görüntüler, dünyada ülkelerin savaş veya barış kararı vermelerine neden oluyor. Bu yüzden, bulunduğumuz bölgenin de avantajını kullanarak ülkemizin tanıtımına da katkıda bulunuyoruz. Haberi ve haberdeki cesareti bu bölgede yaşayan insanlar yapabilir. Biz bu yarışmayı bir dünya markası haline getirmeye çalışıyoruz. Etrafımız bir ateş çemberi, bu çember içerisinde dünyaya verilmesi gereken mesajları vermeye çalışıyoruz."

Her yıl Türkiye Haber Kameraman Derneği tarafından düzenlenen "Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması"nda, "yılın en iyi haber görüntüsü", "özel haber", "röportaj haber", "spor haber" ve "serbest haber" kategorileri yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :