"22. yılında saygı ile anıyoruz"

"22. yılında saygı ile anıyoruz"

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun,“24 Ocak 1993 tarihinde bundan tam 22 yıl önce alçakça bir saldırı ile katledilen, devrimin, bağımsızlığın, demokrasinin, laikliğin ve özgürlüğün, kısacası aydınlanmanın cesur kalemi Araştırmacı- Yazar Uğur Mumcu'y

Uğur Mumcu gibi kalemleri Türk Halkının unutmayacağına dikkat çeken Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, “Halkımız Mumcu gibi kalemleri unutamamış ve unutturmayacaktır. Emperyalist güçler ve işbirlikçileri, ülkemizde de boş durmamakta, bir yandan dinsel, diğer yandan ise etnik farklılıkları kaşıyarak ulusumuzun birlik ve bütünlüğünü tehdit etmektedir. Böyle bir ortamda ''Ben Atatürkçüyüm, ben cumhuriyetçiyim, ben laikim, ben antiemperyalistim...'' diyen kalemlerin katledilmelerini, tutuklanmalarını çok daha iyi anlayabiliriz” diye konuştu.

Her Türlü Terörün Arkasında Emperyalizm Vardır

Şükrü Balun, her türlü terörün arkasında emperyalizm ve işbirlikçilerinin olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin maskelerini düşüren Uğur Mumcu'nun, terör üzerine yaptığı araştırmalar, yazdığı makaleler niçin katledildiğini çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Artık şu çok iyi anlaşılmıştır ki, ister dinsel, ister etnik olsun her türlü terörün arkasında emperyalizm ve işbirlikçileri vardır. Bugün hala Uğur Mumcu'nun katledilmesinin üzerindeki sis perdesinin bilinçli olarak aralanmamasını bu çerçevede değerlendirmek gerekir.  Halkın haber alma özgürlüğünün yok edildiği günümüzde, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy gibi aydınlarımızın değeri daha iyi anlaşılmaktadır. Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin korkusuz savunucusu, kalpaksız Kuvay-ı Milliyeci Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 22. yılında saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu.