22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni

22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni

Şölen kapsamında 13. Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (TDAV) tarafından düzenlenen 22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni kapsamında 13. Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması yapıldı.

Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Türk Cumhuriyet ve topluluklarında yaşayan çocukların Türkiye'yi tanımaları, dünyanın dört bir köşesinde yaşayan kardeşleriyle bir araya gelmeleri, dostluklar edinmeleri, kardeşlik bağlarını güçlendirmeleri, kültürel alışverişte bulunmaları ve birbirlerini tanımaları amacıyla çocuklara özel ses yarışması düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan TDAV Genel Başkanı Közhan Yazgan, yarışmada ve şölende, Türk dünyasındaki çocukların birbirlerini tanımalarını, birbirleriyle kardeş olduklarını anlamalarını, Türkiye'nin de vatanları olduğunu bilmelerini sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

Yarışmada, Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tataristan, Makedonya, Kosova, Doğu Türkistan, Ahıska Türkleri, Bulgaristan, Kırım Türkleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelip elemelere katılan çocuklardan finale kalan 10 çocuk sahne aldı ve izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Yarışmada, Tataristan'ın Sarman şehrinden katılan "Umırzaya" grubundan Rania Zaripova "Kondrak Bolınnarı" şarkısıyla birinci, Moldova'ya bağlı Gagauz Özerk Yeri Komrat şehrinden katılan Anna Daragu "Ana Yerim" şarkısıyla ikinci, Azerbaycan başkenti Bakü'den iştirak eden "Hezri" grubundan Emin Memmedov "Evleri Var Hana Hana" şarkısıyla üçüncü oldu.

Etkinlik TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Dünya Tekin'in söylediği türküler ve ardından ödül töreniyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :