22. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı

22. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı

YEE Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Fırat: "COP22 gibi uluslararası bir organizasyonun ülkemizi ve kültürümüzü tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu noktada Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz"

MARAKEŞ (AA) - Fas'ın Marakeş kentinde dün başlayan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP22) kapsamında kurulan Türkiye standı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen Türk kültürünü tanıtma faaliyetleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından COP22 konferans alanında kurulan Türkiye tanıtım standında ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Türk standında, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Ziya Dağlı tarafından ziyaretçilerin istekleri doğrultusunda ebru sanatından örnekler uygulamalı olarak sergileniyor.

AA muhabirine konuşan Dağlı,"Geleneksel sanatlarımızdan olan ebruyu tanıtmak için standımızda uygulamalı olarak ziyaretçilerimize gösteriyorum. Burada yaptığımız ebruları daha sonra standımızın sergi bölümünde misafirlerimizin beğenisine sunacağız. Ayrıca isteyen misafirlerimize yaptığımız ebruları hediye ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin tanıtım faaliyetlerine ilişkin konuşan YEE Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Ensar Fırat da 2013 yılından bu yana Fas'ta eğitim ve kültür alanında birtakım faaliyetlerde bulunduklarını dile getirdi.

Fırat, "COP22 gibi uluslararası bir organizasyonun ülkemizi ve kültürümüzü tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu noktada Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

YEE olarak, kültürel faaliyetler kapsamında ebru ve hüsn-i hat sanatı ile COP22 fuar alanı ve Marakeş'te bulunan çeşitli üniversitelerde sergi düzenleyeceklerini dile getiren Fırat, şunları kaydetti:

"Geleneksel Türk sanatlarımızdan ebru ve hat sergileri düzenleyeceğiz. Türkiye'den getirdiğimiz hocalarımız ve sanatçılarımız standımıza gelen ziyaretçilere uygulamalı olarak bu sanatlarımızı tanıtıyor. COP22 dışında Türkiye'den gelen sanatçıları yerel sanatçılarla da bir araya getirerek Marakeş'te bulunan üniversitelerde tanıtım ve konferans gibi bir takım faaliyetleri de hayata geçirmeyi planlıyoruz."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin tanıtımı için Marakeş COP22 konferans alanında kurulan Türkiye standında, Türkiye'nin çevre ve iklim değişikliği alanında hayata geçirdiği veya geçirmeyi planladığı projeler tanıtılıyor. Ayrıca Türk kültürü ve turizminin tanıtıldığı stantta ülkenin geleneksel tatları ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :