22 Aralık 2014 yurtta hava durumu

22 Aralık 2014 yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç bölgelerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Mardin, Batman, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, ülke genelinde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, g enellikle batı ve kuzeybatı, öğle saatlerine kadar güneydoğu kesimlerde, zamanla kuzey bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmaranın kuzeyi, Karadeniz, Güney Ege ve Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 8

İzmir: Parçalı bulutlu 10

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yağmurlu 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı 0

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu 8

Etiketler :