210 bin icra dosyası daha hızlı ve güvenli bir şekilde çözülecek

210 bin icra dosyası daha hızlı ve güvenli bir şekilde çözülecek

Adalet Bakanlığı bünyesinde vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek amacıyla "İcra Dairelerinin Etkinliğini Artırılması Projesi" kapsamında Diyarbakır'da, "Pilot İcra Dairesi" hizmete sunuldu- Bakanlık İcra İflas Hizmetleri Daire Başkanı Polat

DİYARBAKIR (AA) - Adalet Bakanlığı bünyesinde vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek amacıyla "İcra Dairelerinin Etkinliğini Arttırılması Projesi" kapsamında Diyarbakır'da, "Pilot İcra Dairesi" hizmete açıldı.

Türkiye'de 33 bölgede bulunan Pilot İcra Dairesi Diyarbakır'da da merkez Kayapınar ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan dershane binasında faaliyete başladı.

Adalet Bakanlığı İcra İflas Hizmetleri Daire Başkanı Alim Polat, Pilot İcra Dairesinin açılışı amacıyla düzenlenen törende, Adalet Bakanlığı olarak yeni icra modeli kapsamında 34. daireyi açtıklarını söyledi.

Yeni icra modelindeki amacın icranın etkinliğinin ve verimliğinin artırılması olduğunu aktaran Polat, bu konuda söz konusu farklı uygulamaları kaldırarak uzmanlaşmış icra personelinin gelişmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Uygulama ile Diyarbakır'da birden fazla olan icra müdürlüğü işlemlerinin tek icra dairesi altında toplanacağını bildiren Polat şöyle konuştu:

"Bir müdür, yeteri kadar müdür yardımcısı, icra katibi ve uzmanlaşmış esas bürosu haciz, satış, mali ve arşiv işlemleri olmak üzere değişik bölümlere ayrılacak. Buradaki çalışanlarımız zamanla uzmanlaşacak. Diyarbakır bizim için önemlidir ve her zaman da önemini korumaya devam edecektir. Bu modelin faaliyete geçirilmesi için öncelikle fiziki koşullarının ve personelinin yeterli olması gerekiyor. Diğer icra dairelerimiz usul işlemlerini tamamladıktan sonra birleşecek. Bundan sonra sadece tek icra dairesi altında çalışacak. Burada profesyonel uzmanlaşmış personelimizle icra hizmetlerini vereceğiz."

Konuşmanın ardından Polat, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan ve Baro Başkanı Ahmet Özmen tarafından açılış gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Polat, Güre ve beraberindekiler tarafından hizmete açılan "Pilot İcra Dairesi"nde ilk dosya numarası alındı.

- 210 bin icra dosyası sisteme entegre edilecek

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde hayata geçirilen uygulama sayesinde, mevcut bulunan 210 bin icra dosyası sisteme entegre edilerek vatandaşlara daha hızlı, güvenli ve şeffaf hizmet sunulması amaçlanıyor.

Pilot İcra Daireleri uygulaması ile tüm icra dairelerinin tek çatı altında toplanarak haciz, satış ve diğer tüm icra işlemlerinin zaman ve maliyet avantajları ile kalite standartlarına uygun hizmet verilmesi hedefleniyor.

Bu amaçlar doğrultusunda yapılan teknik çalışmalar sonucunda Diyarbakır'da bulunan icra daireleri de birleştirilip fiziki alt yapı tamamlanarak, daire, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Başsavcılık koordinesinde tamamlanan çalışmalar sonucunda tüm başvuru ve işlemleri Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden gerçekleşecek ve tüm belgeler sisteme yüklenerek işlemler tek bir birim tarafından takip edilecek, avukat ve vatandaşlar icra dairelerine gelmeden sistem üzerinden dosyalarını görebilecek ve işlem durumunu inceleyebilecekler.

Yenilenen icra daireleri sistemi ile vatandaşların ve işlemleri yürüten avukatların büyük oranda zaman ve maliyet tasarrufunda bulunmaları bekleniyor. Bununla birlikte eski sistemde bulunan kağıt israfı ve iş yükü gibi olumsuz faktörler de ortadan kaldırılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :