21. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı

21. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı

Bogaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun "Moliere Efendi" adlı oyunu sahnelemesiyle başlayan festival, 22 Ekim'e kadar sürecek- Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Köse:"Festivalin 10 binin üzerinde çocuk ve gence ulaştırılması hedeflenmektedir"

BURSA (AA) - 21. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, "Moliere Efendi" adlı oyunun gösterimiyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi tarafından düzenlenen festival kapsamında, 17 ilçedeki 28 sahnede, 70 gösteri sahnelenecek.

Türkiye, Meksika, Uruguay, Çek Cumhuriyeti, İran, Rusya, Estonya, Yunanistan ve İtalya'dan 24 ekibin katılımıyla 10 atölye çalışmasının yapılacağı festival, 22 Ekim'e kadar sürecek.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (AKKM) yapılan açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Bursa'nın tarihi, kültürü ve sosyal hayatıyla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Uluslararası festivallerle şehrin kültürel hayatına katkıda bulunduklarını belirten Köse, şöyle konuştu:

"Şehir tiyatrosu ve diğer oluşumlar da Bursa'nın sanat hayatına renk katıyor. 1996'da başlatılan ve bu sene 21'incisi yapılan Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali de şehrin simgesi olmuştur. Geniş yelpazeyi kapsayan festivalle, yerli ve yabancı toplulukları 21 senedir Bursa’da buluşturuyoruz. Festivalin 10 binin üzerinde çocuk ve gence ulaştırılması hedeflenmektedir. Ayrıca kardeş şehirlerimizden gelen konuklar festival havasını ve şehrin dokusunu hissedecektir. Festivalin gençlerimize ve çocuklarımıza yeni ufuklar açmasını diliyorum."

ASSITEJ Türkiye Başkanı Tülin Sağlam da festivalin 21 senedir yapılmasına katkı sunanlara ve etkinliğe katılan sanatçılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun "Moliere Efendi" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun, öğrenciler tarafından ilgi ve keyifle izlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :