21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

Festival kapsamında "Türk Sineması'nın 100. Yılı" temalı sergi açıldı

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali kapsamında, "Türk Sineması'nın 100. Yılı" temalı sergi açıldı.

Atatürk Parkı'nda, 75. Yıl Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü tarafından yapıldı.

Türk Sineması'nın unutulmaz filmlerinin afişlerinin ve setler sırasında çekilen fotoğrafların bulunduğu sergiyi Sözlü, Öğütçü ve davetliler gezdi.

- "Orhan Kemal 100 Yaşında"

Törenin ardından Abidin Dino Parkı'na geçen Sözlü ve Öğütçü, burada yazar Orhan Kemal'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla hazırlanan serginin açılışına katıldı.

Orhan Kemal'in oğlu Öğütçü, burada yaptığı konuşmada, babasının Türk Sineması'na çok büyük katkı sağlamış bir sanatçı olduğunu söyledi.

Babasının 300 senaryo yazdığını anlatan Öğütçü, "Adana'dan 1951'de İstanbul'a göçtüğünde belki bir daha geri dönemedi ama şu anda hem bizler buradayız hem de dostlar burada. Onun bizleri gördüğüne inanıyorum" diye konuştu.

Öğütçü, serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü dün çok güzel bir öneride bulundu. Altın Koza Film Festivali'nin bundan sonra 'Adana Film Festivali' olmasını temenni etti. Ben de aynı kanıdayım, verdiği örnekler çok doğru. Hem Cannes'da olsun hem Berlin Film Festivali'nde olsun bu ödüller şehirlerin adlarıyla yaşıyor."

Öğütçü, konuşmasının ardından Orhan Kemal'in fotoğraflarından oluşan bir kitabı Sözlü'ye hediye etti.

Sözlü ise ileride Adana'da kurulacak bir üniversitenin adının Orhan Kemal Üniversitesi olmasını istediğini ifade ederek, "Adana'ya, Türk Edebiyatı'na ve Türk Sineması'na bu kadar hizmeti geçmiş, son dönemde de Türk televizyonlarının dizi furyasında seviyeli, konulu eserlerin bizatihi müellifi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Serginin gezilmesiyle tören sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı