"21. asra mührü vuracak olan millet, Türk milletidir"

"21. asra mührü vuracak olan millet, Türk milletidir"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenlerin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Buna yürekten inanıyorum. İnşallah Türkiye'nin bahtı açıktır. Yani 21. asra mührü vuracak olan millet, Türk milletidir"- "Bu coğra

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenlerin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Buna yürekten inanıyorum. İnşallah Türkiye'nin bahtı açıktır. Yani 21. asra mührü vuracak olan millet, Türk milletidir." dedi.

Eroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla geldiği memleketi Afyonkarahisar'da, kent merkezindeki Taş Medrese'de vatandaşlar ve il protokolüyle bayramlaştı.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, geçen Ramazan Bayramı'ndan bu Ramazan Bayramı'na pek çok olaya şahit olduklarını söyledi.

Bu hadiselerden birinin de 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü olduğunu ifade eden Eroğlu, "Alçak FETÖ darbe girişimi, Cenab-ı Allah'ın yardımı, milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın direnişi sayesinde engellendi." diye konuştu.

- "Üzerimizde çok büyük bir tarihi mesuliyet var"

Eroğlu, Türkiye'nin adeta bir "kale" konumunda bulunduğuna, düşmanların önce bu kaleyi yıkmak istediğine işaret ederek, şöyle dedi:

"Aslında Haçlı Seferleri hala devam ediyor ama başka şekilde devam ediyor. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu, çok güçlü olmaktan geçiyor. Bu nedenle mutlaka bu bayramları da vesile kılarak birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da pekiştirmemiz lazım. Türkiye'yi daha da ileriye götürmemiz gerekir. Tek çare budur. Çünkü gönül coğrafyamızda tek kalan kale burası. Bütün dünyayı gezdiğimiz zaman şunu görüyoruz; gönül coğrafyamızdaki Bosna'dan, Endonezya'ya, Gazze'den Libya'ya, Katar'dan Azerbaycan'a kadar bütün insanlar Türkiye'den çok şey bekliyor. Dolayısıyla üzerimizde çok büyük bir tarihi mesuliyet var."

- "2017 çok daha iyi olacak"

Dünya genelinde akan kanların son bulacağına inandığını dile getiren Eroğlu, "Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenlerin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Buna yürekten inanıyorum. İnşallah Türkiye'nin bahtı açıktır. Yani 21. asra mührü vuracak olan millet, Türk milletidir." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, darbe girişimine karşı Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu hatırlatarak, 2017 yılının geçen yıldan çok daha iyi olacağına inandığını, ekonomik göstergelerin de buna işaret ettiğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :