20'den fazla yavruya annelik yapıyor

20'den fazla yavruya annelik yapıyor

Seydişehir ilçesinde gözleri görmeyen bir köpek, kendi yavrularıyla birlikte 20'den fazla yavru köpeğe annelik yapıyor.

İlçeye bağlı Tepecik Mahallesi'nde  biri gözleri görmeyen iki anne köpeğin, yaklaşık 1 ay önce dünyaya getirdiği 20'nin üzerinde yavru köpek, yerleşim merkezinin maskotları haline geldi. Annelerden birinin sık sık ortadan kaybolması nedeniyle yavru köpekleri, gözleri görmeyen anne köpek emziriyor.

Beyşehir'den yerleşim merkezine her gün ekmek getiren bir fırıncının da kuru ekmek takviyesi ile beslemeye çalıştığı yavru köpeklere, mahalle sakinleri de sahip çıkıyor. Gözleri görmeyen köpek ise yavruların aynı anda emmek istemesi nedeniyle zor zamanlar yaşıyor.

Tepecik Mahallesi Muhtarı Rafet Didar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce dünyaya gelen yavru köpeklere kahvehanecinin sahip çıkarak beslemeye çalıştığını belirtti.

Köpeklerin bakımsız olduğunu mahalle sakinlerinin getirdiği bayat ekmeklerle beslendiğini ifade eden Didar, şunları kaydetti:

"Yavruların iki annesi var. Birisi kör, bir batında 13 yavru dünyaya getirdi. Kalan yavrular şu anda ortalarda olmayan diğer annenin. Diğer anne ortada olmayınca diğer yavruları da kör olan anne köpek emzirerek besliyor. Anne köpek de oldukça zorlanıyor. Sevimlilikleriyle mahallenin maskotu haline geldiler. İsteyene köpekleri verebiliriz. Sayılarını tam olarak bilmiyoruz ama 20'den fazla."