“2023’e Doğru” söyleşileri devam ediyor

“2023’e Doğru” söyleşileri devam ediyor

AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “2023’e Doğru” etkinlikleri kapsamında “Yeni Türkiye Perspektifi” konulu söyleşilerin bu hafta ki konuğu 20.Dönem Rize Milletvekili, 28 Şubat Darbesinin sembol ismi Şevki Yılmaz oldu.

"Yeni Türkiye Perspektifi" konulu söyleşiye AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa TORUN, AK Parti Meram İlçe Başkanvekili Fatih Özgökçen, AK Parti Meram Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir,  AK Parti Meram Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu’nun yanı sıra il ve ilçe gençlik ve kadın kolları başkanları, yönetim kurulları ile STK temsilcileriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk olarak söz alan Ak Parti Meram Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir şunları söyledi; “2023’e Doğru” etkinliklerimiz kapsamında  ‘’Yeni Türkiye Perspektifi” başlıklı söyleşimizde bu hafta Türk siyaset tarihimizin en önemli isimlerinden Şevki Yılmaz hocamızı ağırlıyoruz. Geçmişini unutan bir toplum asla geleceğini göremez. Geçmişte yaşanan darbeler, olaylar, muhtıralar siyasi tarihimizde kara bir lekedir. 2002 yılında çıktığımız bu kutlu yolda siyasi geçmişimizi unutmadan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Hocamızın liderliğinde Büyük Türkiye, Güçlü Türkiye’ye doğru hızlı adımlarla ilerlemekteyiz. Hocamıza katılımları ve söyleşi için şimdiden teşekkür ediyor, söyleşimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’

“GÜÇLÜ TÜRKİYE SİZLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEKTİR”

Özdemir’in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Meram İlçe Başkan Vekili Fatih Özgökçen “Güçlü Türkiye” yolundan emin adımlarla gittiklerinin altını çizerken “ Genç kardeşlerim;  bizler 28 Şubat’ı yaşadık. 27 Nisan E-muhtıra olayı, geçtiğimiz yıllarda Gezi olayları ve 17-25 Aralık olaylarını hep birlikte yaşadık. Tüm bu olayların yanı sıra 14 Mart 2008 yılında zamanın medyatik isimleri fakat şimdi isimleri unutulan, hatırlanmayan kişilerce kapatma davaları bile açtılar. Allah’a hamdolsun ki dirayetli yönetim ve net tavırlarla dün olduğu gibi bugün de emin adımlarla, inançlı kadrolarla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“1 KASIM’I UNUTUN, AMA 7 HAZİRAN’I ASLA UNUTMAYIN”

Konuşmasının büyük bölümünde yakın tarihimizden kesitler sunarak Yeni Türkiye’nin nasıl olması gerektiğine vurgu yapan Şevki Yılmaz İslam dünyasının son umudu olduğumuzu vurgulayarak şunları söyledi; ‘’Turistin ayrı bir hukuku var İslam’da, onun adı da müste’men’dir. Müste’men memlekete gelen tüm yabancıların emniyet altında olmaları demektir. Gelecek Türkiye böyle olacak, bütün dünya Türkiye’ye koşacak, bura emniyetli diyecek, işte gelecek Türkiye böyle olacak. Ülkeyi şehir şehir, kahve kahve böldüler. Gümrüklerden silahlı tırları sokmadı diye devrin gümrük bakanını şehit ettiler.’’ dedi.

Gençlere de uyarılarda bulunan Şevki Yılmaz ‘’Gelecek Türkiye için yapılacak çok işimiz var. Şımarmayın, hiç birimiz şımarmasın, karşı taraf pes etmiş değil. 1 Kasım’ı unutun 7 Haziran’ı asla unutmayın. Türkiye’de silahlı ihtilal dönemleri bitmiştir, ama sandık ihtilali asla bitmez. Osmanlı devletini yıkan zihniyet ümidini gençlerde arıyor. Gençlerin eliyle bu gelişmeleri yıkmak istiyorlar, hababam sınıfı bir nesil yetiştirmek için uğraş vermektedirler. Televizyonlarıyla kurdukları özel okullarıyla neslimizi bozmak istiyorlar.’ diyerek yeni Türkiye yolunda gençlerimize sahip çıkmamız gerektiğini belirtti.

Şevki Yılmaz’ın konuşmasının ardında bir fuar için Konya’da bulunan CHP’li iki iş adamı, AK Parti saflarına katıldı. İş adamlarına AK Parti rozetlerini Şevki Yılmaz taktı.

Söyleşinin ardında AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, günün anısına Şevki Yılmaz’a ‘Besmele’ yazılı tablo hediye ederek, katılımları için tekrar teşekkür etti. Söyleşi katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.   Haber Merkezi