"2023 hedefimizde tekstil stratejisinin rolü büyük"

"2023 hedefimizde tekstil stratejisinin rolü büyük"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: - "Tekstilin sorunları aslında ekonominin sorunlarıdır. Tekstili ekonominin farklı sektörlerinden bağımsız düşünemeyiz"- " 2023 hedefi olan ve 10 büyük ekonomi arasında girmeyi hedefleyen bir ülkede, eğer bugün teksti

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Tekstilin sorunları aslında ekonominin sorunlarıdır. Tekstili ekonominin farklı sektörlerinden bağımsız düşünemeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Temurci, İl Ekonomi İşleri Başkanlığınca organize edilen sektör buluşmasında tekstil sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya, partinin İl Ekonomi İşleri Başkanı Şevki Şar, İl Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Cin, sektörde faaliyet gösteren iş adamları, yöneticiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, yaklaşık 21 aydır bu görevi yaptığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sahaya indiğimizde, insanlarla sohbet ettiğimizde hep şunu gördük. İdeolojik siyaset bu ülkede sadece kamplaşmalara ve bizi birbirimizden ayırmaya neden oluyor. Her ne olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım ideolojik siyasetten hizmetkar siyasete ve siyaset yapanlar olarak insanlarımızın sorunlarını, siyasetin en üst noktalarına taşıyarak daha müreffeh bir ülke ortaya çıkmasında katkımız olması için çalışmalıyız. Odalarımızın yaptığı çalışmaları, sektörlerin sıkıntılarını, dertlerini hatta çözüm önerilerini hep birlikte tartışıp, siyasi alanda iktidar partisinin temsilcileri olarak İstanbul’da bunu takip etmek istiyoruz. 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.Türkiye’de 241 şehidimiz var. 15 Temmuz sonrasında siyasetçinin de iş dünyasının da bu ülkede yaşayan, vatan, millet, bayrakla problemi olmayan herkesin bu ülkeye ve bu millete çok daha fazla borçlu olduğunu düşünüyorum."

Temurci, demokrasi ve özgürlüklerin sahip olunan ve herkesin mutabık olması gereken en önemli güç ve değerler olduğunu belirterek, "Siyasi görüşü ne olursa olsun insan hak ve hürriyetlerinin, milletin kararının iktidar olmuş olduğu ve demokrasinin her zaman önde olduğu bir ülkenin neler yapabileceğini biz 15 Temmuz’da gördük. Dünyaya baktığımızda özellikle demokrasi ve özgürlüğün olduğu ülkelerde, müteşebbis hürriyetin olduğu ülkelerde birçok şeyin çok daha farklı geliştiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.


- "En büyük markamız demokrasi"


Tekstil sektörünün marka olamamak ve moda üretememek gibi önemli meselelerinin bulunduğunu aktaran Temurci, belki de en büyük markanın demokrasi olduğunu kaydetti.

Temurci, demokrasinin ve özgürlüğün olmadığı bir ülkede hür teşebbüsün olmayacağını ifade ederek, şunları anlattı:

"Tekstilin sorunları aslında ekonominin sorunlarıdır. Tekstili ekonominin farklı sektörlerinden bağımsız düşünemeyiz. 2023 hedefi olan ve 10 büyük ekonomi arasında girmeyi hedefleyen bir ülkede, eğer bugün tekstil sektörünün stratejileri konuşulmadan 2023 ekonomik vizyonunu konuşacaksak çok eksik iş yapmış oluruz. Özellikle bu işin stratejisinin belirlenmesi konusunda sivil topluma çok önemli görevler düşüyor. Öte yandan üniversite iş dünyası iş birliğini diğer sektörlerimizde olduğu gibi tekstilde de kurabilmiş değiliz. Bunu da en kısa zamanda hayata geçirmeye çalışmalıyız. Huzurlu bir ülkenin vatandaşı olarak yaşamak ve böyle bir ülkeyi çocuklarımıza bırakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, kavgadan uzak olabilmek için daha mutlu bir Türkiye için mücadele etmeliyiz. Türkiye’nin normalleşmesi için de daha fazla ekonomi, istihdam, yatırım yapmalı ve sektörlerimizin sorunlarını dinlememiz gerekir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :