2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı

2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı

Tunus Başbakanı Şahid:- "Tunus bu konferansta 14,8 milyar dolar finans elde etmiştir"

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, ülkesinin 2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı'nda 14,8 milyar dolar finans elde ettiğini bildirdi.

Konferansın kapanışında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahid, "Tunus bu konferansta 14,8 milyar dolar finans elde etmiştir." dedi.

Şahid, bu miktarın 6,55 milyar dolarlık bölümünün imzalanan anlaşmalardan, bunun yanı sıra 8,3 milyar dolarlık kısmının ise ülkelerin vaatlerinden oluştuğunu ifade etti.

Merkez Bankası ve bankalar kanunu, yatırım kanunu gibi düzenlemelerin konferansın başarısında etkin olduğunu dile getiren Şahid, Tunus'un bu konferansla tüm dünyaya demokratik geçiş sürecindeki başarısı ve doğru yolda ilerleyişine dair önemli mesajlar verdiğini vurguladı.

Şahid, imzalanan anlaşmaların kolay krediler, yatırımlar ve hibe şeklinde olduğuna dikkati çekti.

Yatırım Kalkınma ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Fadıl Abdulkafi ise Fransa ile 1,3 milyar dolar, Suud Kalkınma Fonu ile 790 milyon dolar, Avrupa Yatırım Bankası ile 6 yıl alınması şartıyla 2,9 milyar dolar ve kolay ödemeli 262 milyon dolar, Alman İşbirliği Bankası ile 113,5 milyon dolar, Arap Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Fonu ile 1,4 milyar dolar değerinde kredi anlaşmaları imzaladıklarını açıkladı.

Abdulkafi, Tunus'a finans sözü veren ülke ve uluslararası kuruluşlara ilişkin, "Katar 1,22 milyar dolar, Suudi Arabistan 480 milyon dolar, Türkiye 109 milyon dolar, İsviçre 244,6 milyon dolar, Afrika Kalkınma Bankası 2,18 milyar dolar, İslam Kalkınma Bankası 1,92 milyar dolar, Dünya Bankası 960 milyon dolar finansal destek sağlanması sözü aldı." diye konuştu.

Bakan Abdulkafi, 2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı ile ilgili bazı toplantılarda yaptığı açıklamalarda, ülkesinin bu konferanstan 33 milyar dolar yatırım imkanı beklentisinde olduğunu kaydetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :