2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı

2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı

Libya UMH Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Kuni:- "Libya'nın Tunus'ta yatırımlarını etkinleştirmesi iki ülkenin de çıkarına olacaktır"

TUNUS (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Musa el-Kuni, ülkesinin Tunus'taki yatırımlarını etkinleştirmesinin iki ülkenin de çıkarına olacağını söyledi.

Kuni, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, 2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansına katılımı desteklediklerini belirterek, "Libya, Tunus'ta Fransa'dan sonra ikinci büyük yatırımcı ülke. Libya'nın Tunus'ta yatırımlarını etkinleştirmesi iki ülkenin de çıkarına olacaktır." ifadelerini kullandı.

Başkent Tunus'ta dün başlayan konferansa, Fransa, Katar, Cezayir başta olmak üzere 70 ülkeden resmi heyetlerin yanı sıra iş adamları da katıldı. Türkiye'yi temsilen konferansa katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de açılış programında konuşma yapanlar arasında yer aldı.

Konferansta, Türkiye, Suudi Arabistan ve Fransa başta olmak üzere birçok ülke ve kurum Tunus'a mali destek taahhüdünde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :