2019 EYOF Kış Festivali'nin Erzurum'a verilmesi

2019 EYOF Kış Festivali'nin Erzurum'a verilmesi

Kayak Federasyonu Başkanı Yarar:

ANKARA (AA) - Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) 2019’un evsahipliğinin Erzurum’a verilmesiyle ilgili, "Bu başarı, 2026 Kış Olimpiyatları'na giden yolda, ülkemiz için önemli bir dönüm noktası" dedi.

Yarar, yaptığı açıklamada, Avrupa Olimpiyat Komitesi üyesi 49 ülkeden, 17 yaş altındaki olimpiyat adayı sporcuların katılacağı; kayak, buz pateni, curling ve buz hokeyi gibi branşlarda ferdi ve takım yarışmalarının düzenleneceği EYOF 2019'un evsahipliğinin Erzurum’a verildiğini hatırlattı. 

Festivalin, Türkiye'ye ve Erzurum’a hayırlı olmasını dileyen Federasyon Başkanı Yarar, "Sistemli bir ekip çalışmasının sonucu olan bu başarı, 2026 Kış Olimpiyatları’na giden yolda çok önemli bir dönüm noktası. Türkiye Kayak Federasyonu olarak, yönetime geldiğimiz nisan ayından bu yana geçen 7 aylık sürede, 1 Dünya Kupası, 1 Avrupa Kupası ve bugün de Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ni ülkemize kazandırdık. Bu hızlı başlangıcın ve başarıların, halkımızın da desteğiyle aynı şekilde devam edeceğine yürekten inanıyorum. Hedefimiz aynı heyecanla 2026 Kış Olimpiyatları’nı da ülkemize taşıyabilmek. EYOF 2019’un ülkemize ve spor camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı