"2018'in sonuna kadar randevular vardı"

"2018'in sonuna kadar randevular vardı"

Bursa'da Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak hizmetini sürdüren eski askeri hastanede geçen yılın son 4 ayında 27 bin fizik tedavi işlemi yapıldı- Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekret

BURSA (AA) - Bursa'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sağlık Bakanlığına devredilen ve ismi İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak değiştirilen eski askeri hastanede, günlük hizmet sunulan hasta sayısının yaklaşık 7 kat arttığı bildirildi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklama, darbe girişiminin ardından, çıkarılan kararname ile askeri sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığına devredildiğini anımsattı.

Bu çerçevede, Osmangazi ilçesindeki Bursa Asker Hastanesinin Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine aktarıldığını dile getiren Aşkın, söz konusu sağlık kuruluşunun, 26 Ağustos'tan bu yana İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak hizmet sunduğunu anlattı.

Hastanenin devredilmesinin ardından performansının ciddi derecede arttığını ifade eden Aşkın, şunları söyledi:

"Devraldığımızda hastanede 2018'in sonuna kadar randevular vardı. Bu randevuların yüzde 80'ini 2016'nın sonuna kadar erittik. Günlük hizmet sunulan hasta sayısı, yaklaşık 7 kat arttı. Geçen yıl 1 Eylül-31 Aralık arasındaki 4 aylık dönemde, 27 bin fizik tedavi, 73 bin de rehabilitasyon işlemi yapıldı. Bin 500 civarında hasta yatarak tedavi aldı."

Aşkın, Bursa'nın, Türkiye'de kaplıca tedavisi hizmeti veren fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerinden en önemlisine sahip olduklarına işaret ederek burayı ülkenin en önemli termal terapi merkezi yapmak istediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :