"2018 yılı hedeflerimiz ciroda yüzde 15 büyümek"

"2018 yılı hedeflerimiz ciroda yüzde 15 büyümek"

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Altunbilek:- "Üyelerimize, çalışanlarımıza, üreticimize, tedarikçimize, iş ortaklarımıza, marketlerimizden alışveriş yapan müşterilerimize değer yaratmak için çalışacağız, 2018 yılı hedeflerimiz ci

İSTANBUL (AA) - Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, "Üyelerimize, çalışanlarımıza, üreticimize, tedarikçimize, iş ortaklarımıza, marketlerimizden alışveriş yapan müşterilerimize değer yaratmak için çalışacağız. 2018 yılı hedeflerimiz ciroda yüzde 15 büyümek." ifadelerini kullandı.

TPF'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TPF bu yıl 25'inci kez kapılarını aralayan ANFAŞ Uluslararası Food Product'a çıkarma yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TPF Başkanı Altunbilek, FoodProduct'ta TPF heyetinin yoğun bir ilgi ile karşılandığını, verimli görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin dört bir yanından ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden geniş bir katılımcı heyeti ile organizasyonu takip ettik. Fuarların sektörümüze katkıları göz ardı edilemez. Hepimizin ortak noktası müşteri memnuniyeti. Tüm tarafların hedeflerine ulaşabilmesi, sürdürülebilir büyüme elde edebilmesi için iş birliklerini artırmalı, var olan ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz. ANFAŞ önderliğinde organize edilen organizasyonda tüm katılımcı markaların yanındayız. Biz bir zincirin halkaları gibiyiz. Gün birlik ve beraberlik günü. TPF olarak 2019 yılında da 30'uncu FoodProduct'a katılacağız."

Son 2 yıldır gıda perakendesinin önemli bir sınav verdiğini bildiren Altunbilek, 2017 yılının sektör açısından birçok gündemin tartışıldığı, rekabetin daha da zorlaştığı bir yıl olarak hafızalarda yer edindiğini aktardı.

Altunbilek, jeopolitik olarak yaşanan gelişmelerin sektörümüzü etkilediğini belirterek, plastik poşet kullanımı, hal yasası, perakende yasası ve son olarak da ucuz etin en çok konuşulan, tartışılan gündem maddelerinden olduğunu anımsattı.

Yıl geneline bakıldığında sektörde yaşanan aşırı rekabetin karlılıkları düşürdüğünü, sektörü zor bir sürece doğru sürüklediğini kaydeden Altunbilek, şunları kaydetti:

"Marketçilik zor günler yaşıyor. Evet rekabet tüm sektörler için güzeldir. Ancak bizim sektörümüzde yaşanan, perakende yasasında var olan bazı eksik ayaklar nedeni ile işletme sahiplerini epey zorlamaya başladı. Hacmin küçülmesi, marketlerin küçülmesine, market birleşmelerine ya da işletme sahibinin sektörden çekilmesine neden oluyor. 2018'de bu alanda hükümetimizin önemli adımlar atmasını beklemekteyiz. Yerel zincirler ulusal ve indirim marketleri karşısında yaşanan rekabete rağmen büyük fotoğrafa odaklanarak, tüketici ve iş ortakları çıkarlarını gözeten yaklaşımı ile büyümesini sürdürdü. Biz yan yana market açarak ya da 'nerede o eski günler?' demek yerine çalışmaya, Türkiye'de değer yaratmaya odaklandık.

Zor bir yıl olmasına rağmen 30 milyar lirayı aşkın ciroya ulaştık. Toplam market grupları içerisinde istihdam payımız yüzde 40'a, satış payımız yüzde 35,3'e, toplam gıdadaki yerellerin satış payı ise yüzde 9,8'e ulaştı. 2018'de de tüm çalışanlarımızın aynı seviyede hizmet verebilmeleri, güçlü donanıma sahip olabilmeleri için tabiri yerindeyse Türkiye'yi karış karış dolaşacağız. Yeni teknolojilere yatırım yapacağız. Üyelerimize, çalışanlarımıza, üreticimize, tedarikçimize, iş ortaklarımıza, marketlerimizden alışveriş yapan müşterilerimize değer yaratmak için çalışacağız. 2018 yılı hedeflerimiz ciroda yüzde 15 büyümek."

Değişen tüketici davranışları ve alışveriş trendleri konusuna da değinen Mustafa Altunbilek, sektörün ekonomik gelişmeler, yaşanan dönüşüm, e-ticaret sektörünün güçlenmesi karşısında yeni adımlar atması gerektiğini, rekabetin bugünden daha da zorlaşacağını anlattı.

Altınbilek, "Atacağımız adımlarda sayısal büyümeye değil, verimliliğe, iyi hizmete ve yenilenmeye odaklanacağız. Sahip olabildiğimiz, ölçebildiğimiz, matematiğini yapabildiğimiz, karlılığını görebildiğimiz mağazalar bizim. Bu yıl marketlerinde verimliliğe odaklananlar, karını yönetebilecek." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :