2018 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda

2018 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Ekonomideki büyüme hormonlu değil. Ekonominin bütün katmanlarında hissedildi. Bu büyüme inşallah 2018'de de devam edecek"

TBMM (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ekonomideki büyümenin hormonlu olmadığını, ekonominin bütün katmanlarında hissedildiğini belirterek, "Bu büyüme inşallah 2018'de de devam edecek." dedi.

Tüfenkci, TBMM Genel Kurulunda görüşülen 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Ekonomideki büyümenin hormonlu olmadığına işaret eden Tüfenkci, bütün sektörlerde, sanayi, tarım, imalat, hizmet sektörlerinde de büyüme olduğunu söyledi.

Ekonomideki büyümenin, genel, yaygın ve tüm alt kalemlere yansıyan büyüme olduğunu dile getiren Tüfenkci, tüketim, ihracat ve yatırımın da büyümeye pozitif katkı yaptığını vurguladı.

Tüfenkci, bu büyümenin ekonominin bütün katmanlarında hissedildiğini kaydederek, "Esnaf, tacir, ihracatçı, çiftçi de hissetti. Bu büyüme bütün katmanlarda hissedildi. Bu büyüme inşallah 2018'de de devam edecek." dedi.

AK Parti'nin 2002'de iktidara geldiğinde bütçenin yüzde 43,2'sinin doğrudan faiz harcamalarına gittiğini anımsatan Tüfenkci, AK Parti hükümetleri döneminde ise bu oranın sürekli aşağıya indiğini, bütçenin faiz bütçesi olmaktan çıkıp, hizmet bütçesine dönüştüğünü söyledi.

Tüfenkci, "Eskiden bütçenin yarısı faize giderken şimdi yüzde 90'ından fazlası vatandaşa hizmet olarak gidiyor, cebine gidiyor. Eğer biz bütçemizi faize verseydik vatandaşa bu kadar hizmeti veremezdik, Türkiye'yi her alanda üç kat büyütemezdik, bu kadar hastane, duble yol, şehir hastaneleri yapamazdık." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :