2018 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

2018 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

AK Parti Manisa Milletvekili Berber:"Ekonomik faaliyetleri kayıtlı, kayıt dışı diye ayırmak, vergi kaçırmanın masum ve normal görünmesine yol açmaktadır. Kayıt dışı faaliyet demek vergi kaçakçılığı demektir. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında Gelir

TBMM (AA) - AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, ekonomik faaliyetleri kayıtlı, kayıt dışı diye ayırmanın, vergi kaçırmanın masum ve normal görünmesine yol açtığını belirterek, "Kayıt dışı faaliyet demek vergi kaçakçılığı demektir. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı koordinasyonundaki eylem planları başarıyla uygulanmıştır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri görüşülüyor. AK Parti milletvekilleri bütçeler üzerinde söz aldı.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, iktidarları döneminde Türkiye'nin çok sayıda spor tesisine kavuştuğunun altını çizerek, sporun sağlıklı yaşam üzerindeki etkisine işaret etti.

Açıkgöz, Parlamenter Spor Kulübü olarak haftada iki gün antrenman yaptıklarını, katıldıkları etkinliklerde önemli dereceler aldıklarını belirterek, "Gelin spor yapalım, genç kalalım." diyerek milletvekillerini spor yapmaya çağırdı.

Birlemişi yöneten Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da TBMM üyelerinden kurulu futbol takımının, Parlamentolararası Futbol Şampiyonasında birinci olduğunu aktararak, tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Trabzon Milletvekili Salih Cora da Türkiye'nin bir yandan dev spor organizasyonlarını düzenleme bir yandan da ciddi anlamda tesisleşme başarısına ulaştığını söyledi.

Sporcu yetiştirmenin özenli, disiplin isteyen ve zaman alan bir iş olduğunun altını çizen Cora, "(Devlet sporun ana sponsorudur) sözünü layıkıyla yerine getirdik. Lakin sporcu yetiştirmek sadece devletin değil, federasyonların da görevidir. Onlara da gerekli desteği sağladık." değerlendirmesinde bulundu.

Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, sporun tabana yayılması ülkenin uluslararası başarılarının artması ve spor yapanların sayısının yükselmesi için yapılan çalışmaları anlattı.

Çelik, "2003 yılından bu yana sürdürülen yoğun çalışmalar neticesinde, lisanslı sporcu sayımız 848 binden 8 milyona yükselerek 10 kat artmıştır. 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren Spor Genel Müdürlüğümüzce organize edilen okul spor faaliyetlerine katılan öğrenci sayısı her geçen yıl artmaktadır. Bu faaliyetlere 2011 yılında 21 branşta 529 bin öğrenci katılmışken bu yıl 40 branşta 2 milyon 226 bin öğrenci iştirak etmiştir." diye konuştu.

- "Gençler en büyük değer"

Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu da gençlerin bir ülkenin en büyük değeri olduğunu, onların yetiştirilmesinin asla tesadüflere bırakılmayacağını dile getirdi.

AK Parti iktidarlarının yükseköğrenime bu nedenle büyük önem verdiğini vurgulayan Dedeoğlu, kurumlara, gençlerin bizzat kendilerine ve ailelerine yönelik destek ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Maliye Bakanlığı bütçesine ilişkin konuşmasında, bütçelerin, ülkelerin gidişatını gösteren önemli veriler olduğuna işaret ederek, AK Parti iktidarlarında ülkenin üç kat büyüdüğünü söyledi.

2018 yılı bütçesinin de üretimi, reel sektörü ve tüm sosyal kesimleri gözeten bir dizi mali reformu içerdiğini belirten Özegen, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

- "Faiz bütçesinden hizmet bütçesine dönüştü"

İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı, Türk ekonomisinin küresel krizlere rağmen büyüme bakımından güçlü politikalar ortaya koyduğunu ifade ederek, ekonominin 15 Temmuz darbe girişiminin olumsuz etkilerine rağmen alınan etkili tedbirlerle bu büyümeyi sürdürdüğünün altını çizdi.

Başçı, AK Parti iktidarlarının ekonomide reform niteliğinde adımlarla ilerlediğine dikkati çekerek, "Bütçemiz faiz bütçesi olmaktan çıkmış, hizmet bütçesine dönüşmüştür." dedi.

Manisa Milletvekili Recai Berber ise Gelir İdaresi Başkanlığının bütçesine ilişkin konuştu.

Vergi bilincinin toplumda geliştirilmesinin önemine işaret eden Berber, başkanlığın buna ilişkin hayata geçirdiği hizmetleri anlattı.

Kayıt dışılığa değinen Berber, şöyle konuştu:

"Kayıt dışılık dünyanın her yerinde ülkelerin ekonomik yapısını bozan, haksız rekabete yol açan, gelir dağılımının yapısını etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Aslında ekonomik faaliyetleri kayıtlı, kayıt dışı diye ayırmak, vergi kaçırmanın masum ve normal görünmesine yol açmaktadır. Kayıt dışı faaliyet demek vergi kaçakçılığı demektir. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda 2008-2010, 2011-2013 dönemlerini kapsayan eylem planları, başarıyla uygulanmıştır."

Berber, vergi kanunlarında zaman zaman pek çok değişiklik yapıldığını, bunların takip edilmesinin güçleştiğini belirterek, gelinen noktada, vergi kanunlarının 21. yüzyılın koşullarında, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde uygulanmak üzere yeniden ele alınması, vatandaşın daha kolay anlayabileceği bir sisteme geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

- "100 ihaleden dördü itiraz ve şikayet olarak gelmekte"

Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Kamu İhale Kurumu bütçesi üzerindeki konuşmasında, kurumun önemli bir mali büyüklüğü düzenleyip denetlediğini ifade etti.

İhale hukukunun dinamik bir alan olduğunu, ihtiyaçlar ve teknoloji farklılaştıkça mevzuatta da değişikliklere ihtiyaç olduğunu bildiren Taşcı, kuruma yönelik de bu kapsamda düzenlemeler yapıldığını anlattı.

Kamu İhale Kurumunun ihalelerinin denetlenmediğine yönelik eleştiriler dile getirildiğine dikkati çeken Taşcı, Kamu İhale Kurumunda, denetlemeyi şikayet üzerine yapan bir süreç olduğunu belirtti.

Taşcı, "Yaklaşık 100 ihaleden dördü kuruma itiraz ve şikayet olarak gelmektedir. Buradaki şikayetin niteliğine ve kurumun incelemedeki başarısına baktığımız zaman; Kamu İhale Kurumunun incelemesi sonrası kararların yargıya gitmesi halinde yargı, yüzde 90'a yakın kurum yönünde karar vermektedir." diye konuştu.

Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise özelleştirme uygulamları ile rekabete dayalı bir sanayi oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Minsolmaz, hükümet olarak özelleştirme uygulamaların her adımında hesap verilebilirliği ilke edindiklerini, tüm çalışmaların bu kapsamda yürütüldüğünü kaydetti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :