2018 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

2018 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

MHP Bursa Milletvekili Büyükataman:"Kudüs mukaddesatımızın namusudur, Kudüs İslam dünyasının göz bebeği, haklı davası, meşru sancağı, gasbı ve rehini imkansız manevi tacıdır"- MHP Osmaniye Milletvekili Ersoy:"Kişisel verilere bir şekliyle erişilerek insan

TBMM (AA) - MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, "Kudüs mukaddesatımızın namusudur, Kudüs İslam dünyasının göz bebeği, haklı davası, meşru sancağı, gasbı ve rehini imkansız manevi tacıdır." dedi.

MHP milletvekilleri, TBMM Genel Kurulundaki 2018 yılı bütçe görüşmelerinde grupları adına söz aldı.

Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Türkiye'nin yaklaşık 210 milyar dolar borcunun bulunduğunu söyledi.

Kamu Özel Ortaklığı Çerçeve Kanunu'nun çıkmadığına dikkati çeken Günal, kurumsal bir dağınıklığın olduğunu savundu. Büyüme rakamının sevindirici olduğunu dile getiren Günal, ancak büyümenin kalitesine ve içeriğine de bakılması gerektiğini belirtti.

Merhum Alparslan Türkeş'in 1970'li yıllarda ülke ekonomisine ilişkin tespitlerini paylaşan ve geçmişten bugüne Türkiye'nin ekonomik sorunlarının değişmediğini ileri süren Günal, iyi yönetimin ve koordinasyonun olması, gerekli yapısal reformların da gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

2023 hedeflerinin gerisinde kalındığını vurgulayan Günal, yapısal reformlar gerçekleştirilmediği takdirde bu hedeflerin yakalanayacağını kaydetti.

Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Kudüs üzerinde sahnelenen siyonist ve Haçlı ittifakının, İslam alemini derinden sarstığını ve infiale sebep olduğunu aktararak, "Kudüs İslam'dır ve aynı zamanda Türklüğün izlerini taşımaktadır. Kudüs mukaddesatımızın namusudur, Kudüs İslam dünyasının göz bebeği, haklı davası, meşru sancağı, gasbı ve rehini imkansız manevi tacıdır." diye konuştu.

Büyükataman, bu sebeple, ABD'nin tahripkar istikrarsızlığa, toplumsal infiale, toplu intifadaya ve kara bir leke gibi alnına yapışacak muhtemel dinler arası çatışmaya yol açacak olan Kudüs'le ilgili adımlarını askıya alması gerektiğini belirtti.

TİKA'nın yardımlarında, Ortadoğu ve Afrika'nın ilk sırada yer aldığına işaret eden Büyükataman, ancak bu bölgelerde yapılan çalışmaların, Türk dünyasına yapılan çalışmaların önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.

Türkmenlerin Irak ve Suriye'de zor durumda bulunduğunu anlatan Büyükataman, hükümetin, bu ülkelerdeki Türkmenlerin varlıklarını devam ettirmelerine olanak sağlayacak şekilde çalışmalarını yürütmesinin önemine dikkati çekti.

MHP olarak Dış Türkler Bakanlığının kurulmasını defalarca ifade ettiklerini hatırlatan Büyükataman, soydaş ve akraba topluluklarla ilgili çalışmalarda bir koordinasyon eksikliği olduğunu savundu.

Büyükataman, "Afrika ülkelerine de açılım güzeldir. Bununla beraber esas olanın, çoğunluğu Avrupa'da olmak üzere hudut dışında yaşayan vatandaşlarımız, Balkanlardan Türkistan'a uzanan coğrafyadaki soydaşlarımız ile dindaşlarımız olduğu unutulmamalıdır. Bu büyük coğrafyaya olan ilgi azalmamalıdır." diye konuştu.

-"Güçlü devletlerin en büyük hazineleri kültürel değerleridir"

Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, RTÜK denetleme ve ceza konusunda sürekli gündeme geldiğini hatırlatarak, bununla birlikte ödüllendirme konusunda ise bu kurumun görevini ne kadar yerine getirdiğinin ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Televizyonlardaki bir takım "pespaye" yayınlara neden izin verildiği sorusunu da yönelten Ersoy, küreselleşme ve dijital kültürün toplumda giderek artan etkisine işaret etti.

Yerel televizyonların ve radyoların sorunlarına da değinen Ersoy, bu sorunların çözülmesi için çalışmalar yürütülmesini istedi.

Kişisel verilere bir şekliyle erişilerek insanların mezhepleri, aidiyetleri üzerinden algı yönetmek ve kafa karıştırmak üzere açılmış sosyal medya hesaplarının bulunduğu aktaran Ersoy, bu konunun ivedilikle takip edilmesi ve denetlenmesi gerektiğini belirtti.

RTÜK, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Kişisel Verileri Koruma Kurumunun, birbiriyle eş güdümlü çalışması gereken kurumlar olduğunun altını çizen Ersoy, "Hatta bunun dışında yer alan Anadolu Ajansından TRT'ye kadar bunlar bir bütün halinde bir devlet politikası olarak değerlendirilmeli. Belki şartlar, zemin oluşturulduğunda bir iletişim bakanlığına, enformasyonun Başbakanlığa bağlı olmasından çok bir iletişim bakanlığına evrilen bir kuruma dönüştürülmesi dahi söz konusu olabilir." dedi.

Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, bir milleti güçlü kılan şeyin kültür olduğunu vurgulayarak, içeride kuşaklar arası iletişimi güçlendirdiği gibi dışarıda da ülkenin diğer devletler arasında saygın yerini almasını sağladığını söyledi.

Güçlü devletlerin en büyük hazinelerinin kültürel değerleri olduğunu belirten Aydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de bunu göz önüne aldığını ve kültürel değerlerin korunması ile gelecek kuşaklara aktarılması için büyük bir hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

Aydın, kültürel kalkınmasını gerçekleştiremeyen milletlerin, milletler ve kültürler mezarlığında yerini alacağını kaydetti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :