2018 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

2018 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:- "Ataşehir, işte sizin yolda yürüyüşünüzün hikayesidir. Yarın iktidar olma durumunuz olursa nasıl Türkiye'nin tamamını Ataşehirleştireceğinizin bir hikayesidir bu"- CHP Grup Başkanvekili Altay- "İktidar olursak Türkiye'nin

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Ataşehir, işte sizin yolda yürüyüşünüzün hikayesidir. Yarın iktidar olma durumunuz olursa nasıl Türkiye'nin tamamını Ataşehirleştireceğinizin bir hikayesidir bu." dedi.

Muş, TBMM Genel Kurulunda, 2018 yılı bütçe tasarısının tümü üzerindeki görüşmelerde grubu adına yaptığı konuşmada, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması konusuna değindi.

Ana muhalefet partisinin her eleştirisinde "ahlak, namus, vicdan" konularının havada uçuştuğunu ancak icraatlarında bu konulardan eser bulunmadığını ifade söyleyen Muş, "Millet sadece sizin laflarınıza mı bakacak yoksa yolda yürüyüşünüze mi bakacak? Ataşehir, işte sizin yolda yürüyüşünüzün hikayesidir. Yarın iktidar olma durumunuz olursa nasıl Türkiye'nin tamamını Ataşehirleştireceğinizin bir hikayesidir bu. Ataşehir, İstanbul'un önemli ilçelerinden biri. Bugün Ataşehir'in hikayesini paylaşıyorum sizinle. 5 tane konumuz var: Buz Residence, Erguvan Barış Parkı, özel okul inşaatı, Odakule 1-2 rezidansları, bir de havuz." diye konuştu.

Söz konusu projelerde usulsüzlükler, imara ve iskana aykırı işlemler yapıldığını, belediyeye ait arazilerin akrabalar aracılığıyla üstlerine geçirildiğini, soruşturma yapan Sayıştayın, savcılığın aldatıldığını ileri süren Muş, CHP'li milletvekillerinin tepkileri üzerine, "Siz bağırın, Battal malı götürdü, siz bağırın. Genel Başkanınız diyor ya 'Mal nasıl götürülür iyi bilirim.' Bakın, Battal da iyi öğrenmiş, iyi mal götürüyor" ifadesini kullandı.

Söz konusu projelerde Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek nitelikte usulsüzlüklerin olduğunu öne süren Muş, "Namustan bahsedenler neredesiniz? Bize hesap soracağınıza Battal İlgezdi'den hesap sorun. 'Man Adası' diye ortaya bir iddia attılar. Nerede belgeleri, o belgeler, evraklar buraya gelecek. Onlar gelmediği müddetçe her gün yalancısınız, iftiracısınız. Eğer bir Genel Başkan, 'Ben eski maliyeciyim, mal nasıl götürülür iyi bilirim.' derse, imar komisyonu başkanı da belediye başkanı da böyle götürür. Namustan, ahlaktan, kul hakkından bahsederler bunun hesabını sormadan konuşamazsınız burada. Bunun hesabını vereceksiniz. Bu CHP'nin küçük bir örneğidir. Alimallah bunlar bir iktidara gelirse bu ülke ortada kalmaz. Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz." değerlendirmesinde bulundu.

- "İktidar olursak Türkiye'nin tamamını Ataşehir gibi yapacağız"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise söz alarak, "İktidar olursak Türkiye'nin tamamını Ataşehir gibi yapacağız. Biz çağdaş bir kentin nasıl yaratılacağını Ataşehir'de ve birçok yerde gösterdik. Odakule'de bir santim kaçak varsa gel, yarın milletvekilliğini bırakırım. Odakule'nin de yüzde 50 hissedarı Cumhuriyet Halk Partili değil, Adalet ve Kalkınma Partili bir belediye başkanının oğludur." dedi.

- "Genel Başkanınızı yanıltmayın, bu işin arkasından çekin"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilgili belediye ile İçişleri Bakanlığında 32 soruşturma, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen 5 soruşturma ve 50 kovuşturma bulunduğunu belirtti. Sadece bir dosyada bakanlık olarak soruşturma izni verilmediği için düştüğünü anlatan Soylu, şunları söyledi:

"Bir arkadaşınız olarak şunu söylüyorum, farklı partilerde olabiliriz, ne olursunuz bu işin arkasında durmayın, tekrar söylüyorum, ne olursunuz bu işin arkasında durmayın. Bu işin arkasında durmak bizim aradığımız ve istediğimiz arzu ettiğimiz Türkiye'den bizi uzaklaştırır, sizleri de uzaklaştırır. Kim hata yapmışsa kim hırsızlık yapmışsa kim rüşvet almışsa kim kendine çıkar sağlamışsa bilmenizi istiyorum ki hep beraber bunun cezasını vermek bizim temel sorumluluğumuzdur. Genel başkanınızı yanıltmayın, bu işin arkasından çekin."

Görüşmeler devam ederken CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanı İsmail Kahraman birleşime ara verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :