2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Komisyonda, Milli Savunma Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülüyor- AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir:- "Ekonomiden savunma sanayisine, ticaretten diplomasiye kadar her alanda 15 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak bir Türkiye var"- HDP İstanbul Mil

TBMM (AA) - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Ekonomiden savunma sanayine, ticaretten diplomasiye kadar her alanda 15 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak bir Türkiye var." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 20018 yılı bütçeleri görüşülüyor.

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Türkiye'nin her ferdinin vatan, bayrak, ezan, millet ve devlet mukaddesleri uğruna canını feda etmeye hazır olduğunu söyledi.

Türkiye'nin mevcut durumunun geçmişe oranla çok iyi olduğunu ifade eden Aydemir, "Ekonomiden savunma sanayisine, ticaretten diplomasiye kadar her alanda 15 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak bir Türkiye var. Tankından insansız hava aracına kadar her şeyi kendi eseri olan güçlü bir Türkiye. Her alanda yeniden bir diriliş destanı yazan Türkiye. Savunma seferberliğiyle dostlarına güven, düşmanlarına korku salıyor artık. Türkiye'nin küllenen ihtişamı yeniden alevlendi. Savunma sanayinde dışa bağımlığımız yüzde 80'lerden yüzde 40'a indirilmiş durumda." diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, ordu-millet geleneğinden kopma eğiliminde olan bir Türkiye ile karşı karşıya olunduğunu, uygulanan mevcut sistem hakkında ise bir bilgisinin bulunmadığını söyledi.

İktidarın, geçmiş yıllarda askeri harcamaların düşürülmesiyle övündüğünü anımsatan Kuşoğlu, "2016 yılında özellikle 5,7 oranında bir düşüşle bütçe 14 milyar lira civarında gerçekleşirken bir yılda ne değişti de savunma sanayi bütçe harcamaları 20 milyarı geçiyor? Son 10 yıla baktığımızda çok büyük eksikliklerin olduğunu görüyoruz.' dedi.

Bütçe sunumunda bedelli askerlik konusuna değinilmediğini belirten Kuşoğlu, kamuoyunun bu konuda da bir açıklama beklediğini dile getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de Türk Silahlı Kuvvetlerinin temelinin eğitilmiş, inanmış personelden geçtiğini söyledi.

TSK'nın bir arınma süreci yaşadığını ve dönemin sağlıklı sona ermesi için personelin liyakata göre alınmasının önemine değinen Çiçek, "15 Temmuz'un suçlusunu bulduk ama bu suçlunun buralara nasıl yerleştirildiği halen belirlenmiş değil." diye konuştu.

- "Bizi güçlü kılan ordu-millet imajıdır"

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da yaşanılan coğrafyanın ağır sorumluluklarının bulunduğunu söyledi.

"Bizi güçlü kılan ordu-millet imajıdır." diyen Aydın, Türkiye'nin gücünü kırmak adına 15 Temmuz'da ordunun yıpratılması örneğinin belirgin şekilde görüldüğünü ifade etti. Aydın, "Ata yadigarı, göz bebeği kurumumuz, ordumuzun saygınlığa halel getirmeden birtakım atılımlara ihtiyaç vardır. Ordumuzun hasımları ürküten, göğsümüzü kabartan bir yapıya kavuşmasını diliyorum." dedi.

- "Silah yarışı girdabı herkesi içine çeker"

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise bölge ülkelerinin her birisinin bir emperyal güçle iş birliği yaptığını, bu emperyal güçlerin ise "tavşana kaç, tazıya tut" politikası yürüttüğünü söyledi.

Bölgede yaşananların acısını ise yine bölge halkının çektiğini anlatan Paylan, şöyle devam etti:

"Tarihte yaşadığımız hiçbir olaydan ders çıkaramadığımız gibi darbe süreçlerinden de hiçbir ders çıkaramadık. Türkiye yaşadığı 3 darbeye rağmen o gladyo ile bir türlü yüzleşemedi. Türkiye siyasi tarihini bilen bir kişi, darbe dinamiklerini de bilir. Darbe dinamiklerinde çeşitli cinayet olaylarıyla karşı karşıya kaldık. Bu yoldan geri dönmezsek, güvenlikçi bakıştan çıkamazsak 1. Dünya Savaşı dönemine geri döneceğiz. Kimin elinde silah varsa kararları da o verir. Türkiye'yi eninde sonunda yönetilemez hale getirip darbe dinamiğini yeniden devreye sokarak girdabın içine çekmek isteyen güçlerin olduğunu düşünüyorum. Yapmamız gereken bütün bölge halklarıyla nasıl bir arada yürüyebileceğimizi konuşmaktır. Bütün ülkeler silah yarışına girerse bu girdap herkesi içine çeker."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :