2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti'li Cevheri:- "Bugün Şanlıurfa bir istikrar ve huzur şehriyse bu güzelliğini GAP'a borçludur. GAP adeta Güneydoğu Anadolu'nun sigortası olmuştur"- CHP'li Çam:- "AKP döneminde orman alanları, biyolojik çeşitlilik, yaban hayatı ve orman nitelik duru

TBMM (AA) - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, "Bugün Şanlıurfa bir istikrar ve huzur şehriyse bu güzelliğini GAP'a borçludur. GAP adeta Güneydoğu Anadolu'nun sigortası olmuştur." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçeleri görüşülüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bakanlığın bazı konularda verdiği rakamlar ile başka kuruluşların verdiği rakamların uyuşmadığını savundu.

Bekaroğlu, "Avrupa'da kişi başına düşen yeşil alan 20 mekrekareyken, Türkiye'de 5 metrekaredir. En fazla orman alanına sahip ülkeler sıralamasında Türkiye 190 ülke arasında 139'uncudur." ifadesini kullandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, suyun hakça ve verimli kullanımının önemine dikkati çekerek, "Türkiye'nin milli akarsuları olduğu kadar, Türkiye'de doğup başka ülkelerde denize dökülen ya da kaynağını başka ülkelerde alarak Türkiye'de denize dökülen sınır aşan veya sınır oluşturan akarsular da bulunmaktadır. Türkiye'nin yaklaşık 2 bin 900 kilometre olan toplam kara sınır uzunluğunun yaklaşık 600 kilometresini akarsular oluşturmaktadır." diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, dünyada her 10 kişiden birinin güvenilir suya erişemediğini, her beş kişiden birinin ise içilebilir temiz sudan mahrum olduğunu söyledi. Ormanlara yönelik politikaları eleştiren Çam, "AKP döneminde orman alanları, biyolojik çeşitlilik, yaban hayatı ve orman nitelik durumları dikkate alınmaksızın saldırı altında tutularak deyimi yerindeyse yok etmeye endeksli girişimlere sahne olmuştur." ifadesini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) sadece tarım sektörünü kalkındırmadığını aynı zamanda Türkiye'nin enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığını söyledi. GAP'ın aynı zamanda insani gelişmeye dayalı, ekonomik ve sosyal bütünleşme ile kalkınmayı hedefleyen, refah seviyesini arttıran ve çevreyi önceleyen sosyal bir proje olduğuna işaret eden Cevheri, "Bugün Şanlıurfa bir istikrar ve huzur şehriyse bu güzelliğini GAP'a borçludur. GAP adeta Güneydoğu Anadolu'nun sigortası olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Cevheri, orman konusunda Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en fakir ili olduğunu da anımsattı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, ormanı, ekosistemi ve doğayı korumanın herkesin temel sorunu olduğunu dile getirdi.

- "Eser siyaseti yapıyoruz"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti ile Türkiye, hatta dünya gündemine bir kavramın daha geldiğini bunun da "eser siyaseti" olduğunu dile getirdi. Aydemir, "Biz, eser siyaseti yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu hali çok güzel tarif etmiştir. Aynen şöyle söylüyor: 'Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz 15 yıldır istismar siyaseti yerine eser siyasetini tercih ettik.' Bu hali hayata geçirdiğimiz için milli irade de karşılık buluyor. Bunu hep devam ettireceğiz." dedi.

Aydemir, AK Parti'nin Türkiye'de tüm ezberleri ve öncelikle de muhalif ezberleri bozduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :