2018 Akdeniz Oyunları

2018 Akdeniz Oyunları

- Türkiye, organizasyonun ikinci gününde karate, halter ve yüzmede madalyalar kazandı


ANKARA (AA) - 2018 Akdeniz Oyunları'nın ikinci gününde milli sporcular karate, halter ve yüzme dallarında madalyalar elde etti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden yapılan açıklamaya göre, İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenen ve yaklaşık 4 bin sporcunun katıldığı 18. Akdeniz Oyunları'nın ikinci gününde milli sporcular birçok branşta madalya kazandı.

Kadınlar karatede kumite 55 kiloda Karadağlı Ana Draskovic'i 2-0 mağlup eden Tuba Yakan altın, 68 kiloda Eda Eltemur gümüş, kumite -50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu bronz madalya kazandı. Erkeklerde Erman Eltemur 75 kiloda kürsünün zirvesine çıkarken, kumite 67 kiloda Burak Uygur gümüş, -60 kiloda Eray Şamdan bronz madalyaya uzandı.

Kadınlar halterde 48 kiloda Şaziye Erdoğan koparmada ve silkmede iki altın, erkeklerde Erol Bilgin 62 kilo koparma ve silkmede iki gümüş madalya kazandı.

Serbest stilde milli güreşçi Halil Gökdeniz ise 48 kiloda Türkiye'ye Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyatları kotası kazandırdı.

Yüzme erkeklerde Ümit Can Güreş 100 metre kelebekte, kadınlarda Viktoria Zeynep Güneş 200 metre kurbağalamada bronz madalya elde etti. Hüseyin Emre Sakçı, İskender Baskalov, Yalım Acımış ve Kemal Arda Gürdal'dan oluşan erkek milli takımı ise 4x100 metre serbest bayrak yarışında üçüncü oldu.

Okçuluk erkeklerde klasik yay kategorisinde Mete Gazoz adını finale yazdırdı. Milli sporcu, bu turda Slovenya'dan Strajhar Gasper ile maça çıkacak. Aynı kategoride yarışan İbrahim Ethem Gülaçar ise bronz madalya maçında İspanyol Acha Gonzalez Pablo ile eşleşti. Kadınlar klasik yayda ise Aybüke Aktuna, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Milli sporcu, bu turda İspanyol Marin Martinez Alicia ile karşılaşacak.

Artistik cimnastik kadınlarda Göksu Üçtaş Şanlı atlama masasında, Tutya Yılmaz asitmetrik paralelde, erkelerde ise Ferhat Arıcan ve Ahmet Önder yerde, İbrahim Çolak ve Ahmet Önder halkada finale kaldı.

Voleybolda A Erkek Milli Takım, D Grubu'ndaki ilk maçında Arnavutluk'u 25-22, 25-4 ve 25-17'lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Kanoda ise milli sporcular, tüm disiplinlerde finale kalma başarısını gösterdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :