2017’ye girerken Türkiye Ekonomisi Paneli

2017’ye girerken Türkiye Ekonomisi Paneli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:- "İç siyasi gelişmeler ekonomi üzerinde büyük bir olumsuzluk yaratıyor"

EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "İç siyasi gelişmeler, ekonomi üzerinde büyük bir olumsuzluk yaratıyor." dedi.

Budak, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve CHP Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Budak, Edirne Genç İş Adamları Derneğince bir otelde düzenlenen "2017’ye Girerken Türkiye Ekonomisi" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Budak, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak askıya alınmasına ilişkin tavsiye kararına değindi. Avrupa Birliğinden vazgeçmenin kolay olmadığını ifade eden Budak, "İç siyasi gelişmeler ekonomi üzerinde büyük bir olumsuzluk yaratıyor. Suriye ve Irak’taki çatışmalar da. Bizim Suriye’deki belirsizliğimiz inanılmaz bir duruma geldi. Suriye'yle şu an savaş halindeyiz ve oradan on yıl gibi bir süre çıkmama ihtimalimiz var. Bu büyük bir travmadır. Ne sınırlarımızda dostumuz var ne dünyada dostumuz var. Kendi içimizde güvenlik sorunuyla ilgili ekonominin üzerinde çok ciddi baskı var." iddialarında bulundu.

Güvenlik ve demokrasi yoksa, turizmin de olmayacağını belirten Çetin Osman Budak, "Demokrasi yoksa ihracat yok. Biz toplam ihracatımızın yarısını AB’ye yapıyoruz. AB ülkelerinden aldığımız ara mal miktarını da en fazla oradan alıyoruz. Ekonomimizin yarısını orayla yapıyoruz. Burada kolay vazgeçebileceğimiz bir durum yok. Türkiye’yi yönetenlerin iç piyasaya yönelik söylemleri olarak görüyorum o tartışmaları. Bu durum sürdürülebilir değil." değerlendirmesini yaptı.

2017’ye girerken Türkiye Ekonomisi Paneli

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :