2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

İçişleri Bakanı Soylu:"DEAŞ, PKK ve FETÖ'nün kalabalık yerleri, özellikle siyasi parti mitingleri ve bunun yanı sıra da sendikal örgütlenmelerin kitlesel toplantılarında eylem yapacağına yönelik ihbarlar ortaya konuluyor"- "Bu süreç içerisinde çok ciddi v

TBMM (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "DEAŞ, PKK ve FETÖ'nün kalabalık yerleri, özellikle siyasi parti mitingleri ve bunun yanı sıra da sendikal örgütlenmelerin kitlesel toplantılarında eylem yapacağına yönelik ihbarlar ortaya konuluyor." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, İçişleri, Milli Savunma ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının 2017 yılı bütçeleri görüşülmesi sırasında ilgili bakanlar milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Soylu, uzman jandarmaların mali ve özlük haklarına son zamanlarda yapılan başvurularda ciddi bir artış gözlemlendiğini belirterek, Jandarma Genel Komutanlığında 20 bin 691 uzman jandarmanın görev yaptığını, bunlardan 6 bin 807'sinin eğitim şartlarını karşılamaması, 2 bin 67'sinin sicil şartlarını karşılamaması ve 8 bin 800'ünün de 31 yaşın üzerinde olması sebebiyle astsubaylığa geçemeyecek durumda olduklarını bildirdi.

Astsubaylığa geçiş şartlarını taşıyan 3 bin 14 uzman jandarma bulunduğunu ifade eden Soylu, uzman jandarmaların özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde 2002 yılından bu yana yapılanları anlattı. Uzman jandarmaların infaz koruma memuru olabilmesi yönünde Adalet Bakanlığının da bir çalışması bulunduğunu aktaran Soylu, uzman jandarmaların astsubaylık ve infaz koruma memurluğu gibi avantajlara kavuşturulduğunu söyledi.

Bakan Soylu, emniyet teşkilatındaki fazla mesailer konusunda da çalışma yürüttüklerini ifade ederek, bugüne kadar fazla mesai yerine taltif müessesesinin çalıştırıldığını, buna da bir çözüm getirileceğini dile getirdi.

OHAL kapsamında siyasi partilere miting yapma izni verilmediği iddialarını da yanıtlayan Soylu, şöyle devam etti:

"DEAŞ, PKK ve FETÖ'nün kalabalık yerleri, özellikle siyasi parti mitingleri ve bunun yanı sıra da sendikal örgütlenmelerin kitlesel toplantılarında eylem yapacağına yönelik ihbarlar ortaya konuluyor. Biz, özellikle siyasi partilerimizin hayatın olağan akışı içerisinde miting yapabilmeleri için gereken herşeyi, sivil toplum kuruluşlarının toplantı yapabilmeleri gereken her şeyi yapmalarını savunuyoruz. Ama bazen öyle bir tablo ortaya getiriliyor ki bir taraftan DEAŞ... Bu süreç içerisinde çok ciddi ve üst üste ihbarlar alıyoruz. Özellikle kalabalık ve toplu yerlerle ilgili. 15 Temmuz'dan sonraki bu süreçte ülkenin içerisinde bulunduğu durumu farklı noktaya çevirmeye çalışıyorlar. Biz de tüm bunlarla ilgili değerlendirme yaparak bir çoğuna izin veriyoruz. CHP'nin istediği hiçbir miting konusunda en ufak bir engelleme söz konusu değildir."

Türkiye'nin her yerinde FETÖ, DEAŞ ve PKK terör örgütleri konusunda hassasiyet gösterdiklerini, güvenlik güçleri ve yargının bu süreçte etkin çalıştığını vurgulayan Soylu, DEAŞ'a yönelik olarak 2 bin 16 operasyon yapıldığını, 3 bin 321 kişinin gözaltına alındığını, bin 289 kişinin de tutuklandığını kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Niğde Bor'a askeri birlik getireceklerini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Işık, gazilerle ilgili kapsamlı bir çalışma bulunduğunu ve çalışmalar neticelendiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerin ardından, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığının 2017 yılı bütçeleri oylanarak kabul edildi.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, bütçelerin kabul edilmesinin ardından birleşimi yarın saat 11.00'da toplanmak üzere kapattı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :