2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

Milli Savunma Bakanı Işık: (2)"TSK'dan bugüne kadar 5 bin 676 personel, FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu için ihraç edildi, 39 personel yeniden görevine iade edildi. 16 bin 409 askeri öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 22 bin 85 kişinin TSK ile

TBMM (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "TSK'dan bugüne kadar 5 bin 676 personel, FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu için ihraç edildi, 39 personel yeniden görevine iade edildi. 16 bin 409 askeri öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 22 bin 85 kişinin TSK ile ilişiği kesilmiştir." dedi.

Işık, TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Irak'ın, çok uzun zamandan beri dış müdahalelerle iyice zayıflatılan devlet yapısından kaynaklanan ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Irak'taki bu ortamın, tıpkı Suriye'de olduğu gibi DEAŞ ve PKK terör örgütlerinden kaynaklanan tehditleri büyüttüğünü ifade eden Işık, "Bu durum, ulusal güvenliğimiz açısından zaruret arz eden bazı tedbirlerin alınmasını gerekli kılmıştır. Bazı çevrelerce kasıtlı şekilde çarpıtılarak Türkiye aleyhine bir hava oluşturulmaya çalışılsa da gerçekte, biz, Irak'ın toprak bütünlüğüne, birliğine ve istikrarına en fazla önem veren ülkeyiz." diye konuştu.

Son günlerde pek de planlandığı gibi gitmediği ortaya çıkan Musul operasyonunun müteakip safhalarda nasıl yürütüleceğinin de bölgenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Işık, "Musul'un veya Telafer'in DEAŞ'tan temizlenmesi elbette çok önemlidir. Fakat en az bu kadar önemli olan bir diğer husus da bu iki şehrin bilahare nasıl ve kimler tarafından yönetileceğidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Musul operasyonuna ilişkin çeşitli platformlarda en üst seviyede dile getirdiğini görüşlerin operasyona katılan ülkelerce şimdiye kadar büyük ölçüde dikkate alındığını aktaran Işık, "Özellikle Sincar Dağı'na PKK terör örgütünün yuvalanmasına ne pahasına olursa olsun müsaade etmeyeceğiz. Kandil'den sonra Sincar'ın da PKK terör örgütünün yuvası haline gelmemesi için gerekli her türlü tedbir alınacaktır." dedi.

-Özlük haklarına yönelik çalışma

Türkiye'de, kim olursa olsun, hangi odaklardan destek alırsa alsın, hangi aktörler tarafından yapılırsa yapılsın ve hangi yöntemlerle yapılırsa yapılsın, bir daha hiç kimsenin darbeye teşebbüs edemeyeceği bir ortamın hazırlanması için pek çok adımı kararlılıkla attıklarını anlatan Fikri Işık, "O günden bugüne kadar, TSK üzerindeki demokratik denetimin artırılması, TSK'nın kendi asli işine daha fazla odaklanması, gücün dengelenmesi ve demokratik anlayışın TSK'ya tamamen yerleşmesi ve asker-sivil birlikteliğinin oluşturulması için pek çok adımı peş peşe attık." açıklamasında bulundu.

Işık, Milli Savunma Üniversitesinin, Türkiye'nin bundan sonraki askeri eğitimi ve savunma alanındaki nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için son derece kritik ve önemli bir adım olduğuna işaret ederek, Milli Savunma Üniversitesiyle, artık sadece TSK'ya nitelikli insan kaynağını oluşturmakla kalmayacaklarını, aynı zamanda sivil alanda da savunma konseptini çalışan nitelikli insanların yetiştirileceğini söyledi.

Personelimizin özlük haklarına yönelik de bazı çalışmalar yaptıkları bilgisini veren Işık, "Astsubaylarımızın, uzman ve sözleşmeli er ve erbaşlarımızın bize ilettikleri taleplerin titizlikle incelendiğini, önümüzdeki süreçte bunlarla ilgili birtakım adımların atılacağını ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

TSK'dan bugüne kadar 5 bin 676 personelin, FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu için ihraç edildiğini, yapılan itirazlar ve incelemeler sonucunda, evvelce ilişiği kesilen 39 personel yeniden görevine iade edildiğini aktaran Işık, "Neticede, toplam 16 bin 409 askeri öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 22 bin 85 kişinin TSK ile ilişiği kesilmiştir." dedi.

"Özellikle NATO'yla ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Her ne kadar, zaman zaman bazı sorumsuz açıklamalar yapılsa da Türkiye NATO ittifakına önem vermeye devam edecektir, NATO'nun güçlü bir üyesi olarak yoluna devam edecektir." diyen Işık, savunma sanayisinde atılan adımlarla ilgili örekler verdi.

Fikri Işık, "Savunma sanayisinde gerçekten pek çok projeyi hayata geçiriyoruz ve geçireceğiz. İnşallah, cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında, Türkiye savunma sanayisinde kritik teknolojileri geliştiren ve dışa bağımlılığını minimize etmiş bir ülke konumuna yükselecektir." değerlendirmesinde bulundu.

(Bitti)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :