2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

MHP Bursa Milletvekili Koçdemir:"Mesajını, talebini hayata geçirmek için silaha sarılanla müzakere yapılmaz. Dünyada bu tür müzakerelerin başarıya ulaşma oranı, müzakereye başlananlarda altıda bir, beşte bir kadardır. Bunu görmeden, bizim birlikte yaşama

TBMM (AA) - MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, "Mesajını, talebini hayata geçirmek için silaha sarılanla müzakere yapılmaz. Dünyada bu tür müzakerelerin başarıya ulaşma oranı, müzakereye başlananlarda altıda bir, beşte bir kadardır. Bunu görmeden, bizim birlikte yaşama mirasımızı anlamadan yapılan hata bugün bu tehlikeyi ve tehdidi büyütmüş ve başedilemez hale getirmiştir." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma, İçişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının 2017 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

MHP Milletvekili Koçdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu bir iki hususta tebrik etmek istediğini belirterek, "Özellikle terörle mücadelede kararlılığın ne kadar etkili olduğunu son zamanlarda görüyoruz ve bu tavrı destekliyoruz. Hem bölücü örgüte karşı, hem FETÖ terör örgütüne karşı, hem de IŞİD'e karşı bu kararlılık kendisini göstermeye başlamıştır. Yine, FETÖ'yle mücadelede hukuk içinde kalma konusunda diğer bakanlıklara göre İçişleri Bakanlığının daha gayretli olduğunu görmek de bizi sevindirmektedir." diye konuştu.

Çözüm sürecine ilişkin eleştirilerini de dile getiren Koçdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesajını, talebini hayata geçirmek için silaha sarılanla müzakere yapılmaz. Dünyada bu tür müzakerelerin başarıya ulaşma oranı, müzakereye başlananlarda altıda bir, beşte bir kadardır. Bunu görmeden, bizim birlikte yaşama mirasımızı anlamadan yapılan hata bugün bu tehlikeyi ve tehdidi büyütmüş ve başedilemez hale getirmiştir. Müzakere ettiğinizde, silahla konuşanı muhatap aldığınızda tanımış olursunuz. Siz tanıdığınızda başkalarının tanımasına da kızma hakkınız olmaz maalesef."

-"FETÖ'nün siyasi ayağı mutlaka ortaya çıkartılmalı"

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, devletin işleyişindeki zaafiyeti ortaya koyduğunu savunarak, FETÖ'nün siyasi ayağının mutlaka ortaya çıkartılması, mali kaynaklarının kurutulması, üst düzey bürokrasideki mensuplarının ortaya çıkarılması ve bunların hukuk içinde yapılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, 10 bin özel harekat polisinin alımının yapılacağını ve bu alım için yaklaşık 300 bin kişinin başvuruda bulunduğunu anımsatarak, bu alımın bugüne kadar olduğu gibi Emniyet Teşkilatı içinden yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının internet sitesinde, hala çözüm sürecinden bahsedildiğini aktaran Erdoğan, "Bugüne kadar terörle mücadele konusunda hiçbir varlık gösteremeyen, hiçbir etkin rol alamayan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının kapatılmasının uygun olacağını ifade etmek isterim." dedi.

Hükümetin, mülki idarenin yapısını değiştirecek bazı düzenlemelerin hazırlığı içinde olduğundan bahsedildiğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kaymakamlıkların da istisnai memuriyet sınıfına alınarak bazı yandaşların ehliyeti ve liyakatine bakılmaksızın mülki idare amiri olarak, kaymakam olarak atanmasının önünün açılacağına dair duyumlarımız var. Bunu aklınızdan bile geçirmeyin Sayın Bakanım. Bu, devletin temelleriyle oynamak anlamına gelir. Türk idari sistemini temelden sarsacak böyle bir konunun hiç konuşulmamasını tavsiye ediyorum. Mülki idare yıllarca Türk milletinin birliği, dirliği ve merkezi Hükümetin taşradaki temsilini başarıyla gerçekleştirmiştir. Bugün birtakım bölücüler emellerine ulaşamamışsa herkes kendisine pay çıkarabilir ama buradaki en büyük pay mülki idarenindir."

-"Kapsamlı bir Türkmen politikası geliştirilmeli"

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal da 20 Temmuz'dan bu yana 946 şehidin verildiğini anımsatarak, şehitlere rahmet dileğinde bulundu.

Türkiye'nin bugün iç ve dış güvenlik sorunlarının her geçen gün arttığı, etrafındaki husumet çemberinin daraldığı bir dönemden geçtiğini kaydeden Haberal, Irak ve Suriye'deki gelişmelerin Türkiye'yi çok ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya bıraktığını, ülkenin bir terör sarmalı içine alındığını söyledi.

Bunlara karşı amansız bir mücadele verildiğini belirten Haberal, Türkiye'nin, bir beka riskiyle karşı karşıya olduğu bilinci ve sorumluluğuyla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Irak Anayasasına göre 40 bin kilometrekare olan Barzani bölgesinin 71 bin kilometrekareye çıktığına dikkati çeken Haberal, "Barzani'nin değişmeyen stratejik hedefi Kerkük'ün başkent olacağı bir Kürt devleti kurmaktır." ifadesini kullandı.

Irak'taki Türkmenlerin ise tek güvencelerinin Türkiye olduğunu, ancak bu kişilerle ilgili kapsamlı bir plan ve politikanın olmadığını savunan Haberal, Türkiye'nin Musul operasyonundan dışlandığını, buradaki olayların çok ciddi bir mezhep çatışması tehlikesini de barındırdığına işaret etti.

Suriye'den kaynaklanan DEAŞ ve PKK terör örgütlerinin tehditlerinin çok ciddi boyutlara ulaştığını dile getiren Haberal, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ise henüz nihai hedefine ulaşmadığını söyledi.

Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının önemine vurgu yapan Haberal, ülkenin parçalanmaması için her çabanın sarf edilmesi ve ülkedeki Türkmenlerin haklarının da savunulması gerektiğini belirtti. Haberal, Irak ve Suriye'deki Türkmenler için kapsamlı bir Türkmen politikası geliştirilmesinin önemine dikkati çekti.

-"Tarihi dokumuz, pragmatist ve gayri insani bir yaklaşıma heba edilmektedir"

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ise Türkiye'nin, kuşaktan kuşağa aktarılan kadim bir kültürünün bulunduğunu belirterek, "Bugün Türkiye'nin kültür ve turizm bağlamında genel bir resmini ortaya koyduğumuzda maalesef her iki anlamda da hak etmediği bir yerde olduğunu çok açık bir şekilde görmekteyiz." diye konuştu.

Ülkenin tarihinin, kültürel değerlerinin büyük bir ilgisizlik ve ihmalle karşı karşıya olduğunu ileri süren Aydın, "Kültürel tapu senetlerimiz olan tarihi dokumuz, 'kazan, kazan' sloganıyla oldukça pragmatist ve gayri insani bir yaklaşıma heba edilmektedir. Bunun en önemli kanıtları arasında imar rantına kurban edilen İstanbul'un o tarihi, güzel silüetini gösterebiliriz." ifadesini kullandı.

Gezici kütüphanelerin çoğalmasının da sevindirici olduğunu dile getiren Aydın, filo sayısı artmasına karşın eleman eksikliği nedeniyle burada bir takım eksikliklerin olduğuna ilişkin haberlerin de kendilerine ulaştığını aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan, yabancı eserlerin çevirilerinin de bozuk olduğunu savunan Aydın, bunun, işin ehline verilmesi ve uzmanlar tarafından yapılması gerektiğini kaydetti.

Ülkenin iç huzurunun, turizmde dikkat edilen en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Aydın, terör belasının halledilmesinin de önemine dikkati çekti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :