2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

AK Parti'li Boynukara: - "Türkiye, kendisine karşı yapılan operasyonların tümünü güçlenerek, boşa çıkartmıştır. Bu haliyle, Türkiye, Avrupa'nın hatta dünyanın güvenlik sigortasıdır"- AK Parti'li Gider: - "Devlet alidir, milletine özgürlük tanır. Bunlar in

TBMM (AA) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, "Türkiye, kendisine karşı yapılan operasyonların tümünü güçlenerek boşa çıkartmıştır. Bu haliyle, Türkiye, Avrupa'nın hatta dünyanın güvenlik sigortasıdır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının 2017 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Türk milletinin, günü geldiğinde bedeninde emanet olarak taşıdığı canını, millet, devlet ve vatan için feda etmekten asla tereddüt göstermeyeceğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hayal edilemeyen fikir özgürlüklerini AK Parti'nin getirdiğini, her özgürlüğün arkasında olduklarını vurgulayan Gider, şunları söyledi:

"Ancak, dünyada hiçbir sistem, hiç kimseye, savaşmaları için kendilerine teslim edilen silahlarla bu milleti öldürme hakkı vermez. Dünyadaki hiçbir sistem, hiç kimseye, adalet dağıtması için kendisine teslim edilen kürsüyü Amerika'daki hain hocasının ya da cemaatinin çıkarları doğrultusunda kullanma hakkı vermez. Dünyada hiçbir sistem, hiç kimseye, millete hizmet etmesi için makamına tahsis edilen iş makineleriyle eşkıya olup hendek açma hakkı vermez. Dünyada hiçbir sistem, hiç kimseye, sözüm ona 'Haber yapıyorum' maskesiyle memlekete ihanet etme hakkı vermez. Devlet alidir, milletine özgürlük tanır. Bunlar insanlığa zulmetmek için kullanıldığında da tepesine binmeyi bilir. Ağlamak, sızlamak, yalan dolana sığınmak da fayda etmez."

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, 14 yıllık iktidarları döneminde insan hakları alanında da devrim niteliğinde yasal düzenlemeler hayata geçirildiğini kaydetti.

Dülger, "Ülke olarak demokratik olgunluğumuzdan rahatsız olan terör örgütleri ve terörden nemalanan güçler, geçtiğimiz yıl içerisinde ülkemize karşı yürütülen terör faaliyetlerini hızlandırmış, 15 Temmuz günü ise bunu en üst seviyeye çıkarmış ve kanlı darbe girişimiyle de açıkça bunu ortaya koymuştur. Bu girişim, ülkemizin maruz kaldığı terör eylemleri arasındaki en kanlı saldırı olarak tarihteki yerini almıştır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu milleti yenemezsiniz"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, son yıllarda yaşanan Türkiye'ye karşıtı gelişmelerin ardından şimdi de ekonomiyi çökertme planlarının kurulduğunu anlattı.

"Tanktan, füzeden korkmayan; bedenini siper etmeyi, şehadete yürümeyi, bu dünyada ulaşılabilecek en büyük ülkü sayan bir millet paradan korkmaz." ifadesini kullanan Gizligider, "Reis 'Dövizi bozdur' dedi, şimdi herkes bozduruyor. Ekmeğini ayakkabı boyacılığıyla çıkarmaya çalışan bir kardeşimiz '100 doları bozduranın ayakkabısını bedava boyayacağım' diyor. Siz, bu milleti yenemezsiniz ve yenemeyeceksiniz." dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara da Türkiye'nin amaç birliği içindeki kimi merkezler tarafından hedefe konulduğunu kaydetti.

Ancak siyasetin kararlılığı ve toplumsal destekle şu ana kadar sergilenen tüm oyunların boşa çıkarıldığını vurgulayan Boynukara, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu süreçte önemli kazanımlar elde edildi, şu an üretilmiş krizlere ve operasyonlara karşı direnme gücünü tahkim etmiş bir Türkiye var. Türkiye, kendisine karşı yapılan operasyonların tümünü güçlenerek boşa çıkartmıştır. Bu haliyle, Türkiye, Avrupa'nın hatta dünyanın güvenlik sigortasıdır. Terör saldırıları ve farklı operasyonlar üzerinden test edilmemiz durumunda biz değil, bu oyunları kuranlar kaybeder. Bunu görmeleri kendilerinin yararınadır. Ancak gelişmelere baktığımızda, batıda yapıcı bir akıl görülmüyor, tam tersine küresel bir akıl tutulması var. Terör örgütlerine destek verenler, ortaya çıkacak tüm risklerin kendilerine ulaşacağını bilsinler. Türkiye'yi farklı noktalardan test etmeye çalışanlar kendileri bu testten geçemeyebilir. Söylemek istediğimiz, Türkiye'nin katettiği değişimi fark edin, direnme gücünü görün, bunu ciddiye alın ve oynayacağınız oyunları ona göre oynayın."

- "Etkili göç yönetimi"

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Türkiye'nin göçmenler bakımından hem bir transit ülke hem de hedef ülke konumunda bulunduğuna işaret ederek, son dönemde dünyanın hemen her bölgesinde göç ve iltica hareketlerinde dramatik bir artış olduğunu, bilhassa bölgede ortaya çıkan türbülansların ani ve kitlesel göç hareketlerini birbiri ardına tetiklediğini kaydetti.

Yaşar, "Suriyeli kardeşlerimizin de Türkiye'ye sığınmasıyla birlikte, ülkemizdeki yabancı nüfusun hem sayısı hem de çeşitliliği artmıştır. Dolayısıyla, günümüz koşullarında etkili bir göç yönetimi tercihten ziyade bir zaruret olmuştur." dedi.

Macaristan'ın, Avrupa Birliği tarafından "Bir zahmet dayatılan" bin 294 kişilik zorunlu mülteci kotasını kabul etmemek için 30 milyon avro harcayarak referandum yapmayı göze aldığı düşünülürse, ne denli büyük bir yükün sırtlandığının daha iyi anlaşılabileceğini belirten Yaşar, "Bu süreçte Avrupa Birliği ve üye devletler mültecileri kapıdan geri çeviremeyeceklerini çok iyi bilmelerine rağmen trajikomik adımlar atmaktan geri durmadılar." diye konuştu.

- "Devrim niteliğinde işler başarıldı"

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, kültür merkezlerinden kütüphane ve müzelere, tarihi eserlerden sanata, konaklama ve deniz turizmi tesislerinden seyahat acentelerine kadar, bütün hükümetler döneminden daha çok desteğin AK Parti döneminde verildiğini bildirdi.

Sağlık ve kış turizmi, yayla turizmi, Karadeniz kültür ve doğa turizmi başta olmak üzere turizmin çeşitlendirildiğini, mavi bayraklı tesislerin sayısının artırıldığını belirten Köktaş, "İzleri kaybolmaya yüz tutmuş, özelliklerini kaybetmekte olan değerlerimizi aslına döndürmek, restore etmek, tarihimizi iç ve dış turizme açmak için 14 yıldır kaynak aktarılmakta ve aktarılmaya da devam edilmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, "Dünyanın bir bölümünde giyimi, damak zevki, inançları farklı olanlara, kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi giyinmeyen, kendisi gibi oturup kalkmayan insanların reva gördükleri mücadele, yaklaşım, katliam gerçekten de tüyler ürpertici düzeye ulaşmıştır. Şimdi, hep birlikte, hiç kimsenin ötekinden daha çok insan olmadığı gün ve an gelip çatıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, özellikle AK Parti iktidarlarıyla tarihe, kültüre, unutulmuş eserlere ve köklü mirasa sahip çıkmada devrim niteliğinde işler başarıldığını aktardı.

2002 yılında müze yerlerinin ziyaretçi sayısı 8 milyonken bu sayının 2015 yılında 28 milyona ulaştığını kaydeden Yıldırım, 2002 yılında 26 milyon olan müze gelirlerinin, 2015 yılında 447 milyon TL olduğunu; 2003 yılında turist sayısının 15 milyonken 2015 yılında bu sayının 39 milyona çıktığını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :