2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

- Türkiye'nin konuşabilen ilk maskotu Çakır, Samsun'un Atakum ilçesinde vatandaşları 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nı izlemeye çağırdı


SAMSUN (AA) - İşaret dili ile iletişim kurabilen ve bu özelliğiyle Türk spor tarihinin konuşabilen ilk maskotu olan Çakır, Samsun'un Atakum ilçesinde vatandaşları 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na davet etti.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Samsunlularla Atakum'da bir araya gelen ve 18-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak oyunların resmi maskotu olan Çakır, çocuklardan büyük ilgi gördü. Vatandaşlar da şehirdeki spor yatırımlarından oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Samsun'da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde takımlar son hazırlıklarını sürdürürken, resmi maskot Çakır da şehirdeki gezilerine devam diyor.

Atakum'da bir araya geldiği vatandaşlardan ve çocuklardan büyük ilgi gören Çakır, sevecenliği ve cana yakınlığı ile dikkati çekti. İşaret diliyle iletişim kurabilen ve bu özelliğiyle dünyanın ilk konuşan maskotu olan Çakır, çocuklarla oyun oynayıp fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :