2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

- İşitme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı'nın oyuncusu Sümeyye Merdivan:"Hep ülkemi temsil etmenin, ay-yıldızlı formayı giyebilmenin hayalini kurdum"


ANKARA (AA) - Samsun'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek Kadın Milli Futbol Takımı'nın oyuncularından Sümeyye Merdivan, bugüne kadar ay-yıldızlı formayı giymenin hayalini kurduğunu söyledi.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğü'ne açıklamada bulunan Sümeyye Merdivan, kariyerini 12 yıldır Almanya'da sürdürdüğünü anlatarak, "Hep ülkemi temsil etmenin, ay-yıldızlı formayı giyebilmenin hayalini kurdum." ifadesini kullandı.

Milli formayı ilk kez 18-30 Temmuz tarihlerinde Samsun'da düzenlenecek olimpiyatlarda giyeceğini belirten 22 yaşındaki futbolcu, "Çocukluğumdan bu yana futbol aşkıyla yanıp tutuşuyorum. Futbolcu olan ağabeyimin desteğiyle 14 yaşında profesyonel futbola adım attım. Samsun'da sahaya çıkmak için gün sayıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Çocukluğumda sokaklarda futbol oynardım." diyen Sümeyye Merdivan, şunları kaydetti:

"Çok çalışıp profesyonel takımlarda yer aldım. Yorulduğum, düştüğüm zamanlar oldu ama ben asla pes etmedim. Hep ülkemi temsil etmenin, ay-yıldızlı formayı giyebilmenin hayalini kurdum. Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın düzenleneceğini duyunca hemen harekete geçtim. Federasyondan hocalarıma ulaştım ve milli takım kampına davet edildim. Olimpiyatlar ve ay-yıldız bence bir Türk sporcunun en büyük hayali. Takım arkadaşlarım ve ben, hayalimizi tüm dünyaya duyurmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :