2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

- Olimpiyat Koordinatörlüğü Teknoloji Departmanı tarafından hazırlanan resmi mobil uygulaması ile oyunlar cep telefonundan takip edilebilecek


ANKARA (AA) - Samsun'da 18-30 Temmuz'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın cep telefonlarından takip edilebilmesi için mobil uygulama hazırlandı.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğü'nden yapılan açıklamada, Olimpiyat Koordinatörlüğü Teknoloji Departmanı tarafından hazırlanan mobil uygulamanın, android ve İOS marketlerde yayınlanarak kullanıma hazır hale getirildiği bildirildi. Uygulama ile kullanıcılar, organizasyon süresi boyunca birçok bilgiye kolayca ulaşabilecek.

Uygulama sayesinde sporseverlerin, Samsun hakkında en güncel bilgilere anında ulaşabileceği, anlık hava durumunu ve 7 günlük hava tahminini takip edebileceği, gezilecek ilgi çekici tarihi mekanlar ve eserler hakkında bilgi sahibi olabileceği ve navigasyon sayesinde kolayca gezebileceği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknoloji Departmanı Direktörü Abdullah Köse, uygulama ile insanların Samsun'u tanımasını ve organizasyonun bir parçası haline gelmesini amaçladıklarını belirterek, "İnsanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın mobil uygulamasını telefonuna indirdikten sonra oyunlar döneminde müsabaka takvimi, sonuçları ve müsabaka alanlarının konumlarına ulaşabilecek. Hatta kullanıcı isterse müsabakaların takvimine göre alarm bile kurabilecek." ifadelerini kullandı.

Bu arada, uygulamaya acil durumlar için S.O.S butonu eklendiği, kullanıcıların acil bir durum söz konusu olduğu zaman butona basarak çağrısını yetkililere iletebileceği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :