2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu'na doğru

2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu'na doğru

- Mersin'in 4. kez ev sahipliği yapacağı etkinlikte, 21 ülkeden 48 takım ve 96 sporcu mücadele edecek- Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz:- "Böyle uluslararası etkinlikler hem Mersin'de birleşmeyi, bütünleşmeyi sağlıyor, insanları bir araya getiriyor hem


MERSİN (AA) - Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 27-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu'na 21 ülkeden 48 takım ve 96 sporcu katılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, aralarında Türkiye, İngiltere, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Fransa, İtalya, Hollanda, Rusya ve İsveç'in de olduğu 21 ülkeden, 48 takım ve 96 sporcunun katılacağı etkinlik, 27 Temmuz'daki eleme turu karşılaşmalarıyla başlayacak.

Müsabakalar, organizasyona 4. kez ev sahipliği yapacak kentteki yaklaşık 2 bin 500 seyirci kapasiteli Mersin Marina ve Fenerbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Organizasyon, 28-29 Temmuz tarihlerinde oynanacak ana tablo müsabakalarıyla devam edecek.

Etkinlik, 30 Temmuz'daki yarı finaller, üçüncülük, dördüncülük ve final müsabakaları ile son bulacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili açıklamasında, uluslararası organizasyonlarla kenti tüm dünyaya tanıtmak için gayret gösterdiklerini belirterek, "Böyle uluslararası etkinlikler hem Mersin'de birleşmeyi, bütünleşmeyi sağlıyor, insanları bir araya getiriyor hem de Mersin'in tanıtımına çok büyük katkısı oluyor. Özellikle gençlerimizin sağlıklı mekanlarda, sporla iç içe yetişmesini arzu ediyoruz. Bu gayretlerimiz Mersinliler tarafından da ilgiyle izleniyor. Bu etkinliklere katılımların daha da artmasını bekliyoruz. İnşallah Mersin sporda hak ettiği yere gelecek." ifadelerini kullandı.

Toplamda 15 bin avro para ödülünün dağıtılacağı etkinlikte, Türk sporculardan kadınlar kategorisinde Merve Nezir, Aleyna Vence, Buğra Eryıldız, Merve Çelebi, erkekler kategorisinde ise Murat Giginoğlu, Safa Urlu, Hasan Hüseyin Mermer, Ali Osman Nurettin, Yusuf Özdemir, Ali Cebeci, Selçuk Şekerci ve Kemal Şah yer alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :