2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu

2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu

- Mersin'de yarın başlayacak organizasyonda, 22 ülkeden 48 takımda toplam 96 sporcu mücadele edecek- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: "Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla bir yandan ilimizin tanıtımını yaparken, bir yandan da Mersin

MERSİN (AA) - Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen 2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu, yarın başlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, müsabakaların oynanacağı Mersin Marina'da düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kentte düzenledikleri ulusal ve uluslararası etkinliklerle spor alanında markalaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Belediye olarak sporu sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı, verimli ve kaliteli bir yaşamın anahtarı olarak gördüklerini vurgulayan Kocamaz, şöyle konuştu:

"Genç-yaşlı, kadın-erkek, çalışan-çalışmayan, engelli-engelsiz herkes için spor alanları oluşturuyor, spor kültürünün yaygınlaşması için etkinlikler düzenlemeyi temel görev sayıyoruz. Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla bir yandan ilimizin tanıtımını yaparken, bir yandan da Mersin'in adını dünyaya duyuracak sporcuların yetişmesi için amatör spor kulüpleri ve sporcularımızı destekliyoruz. Yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda derece almış başarılı tüm sporcu, kulüp ve antrenörlerimizi ödüllendiriyoruz."

Kocamaz, bu organizasyonu üçüncü kez düzenlediklerini anımsatarak, "27-30 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan turnuvanın müsabakaları, Mersin Marina ve Fenerbahçe Meydanı'nda yapılacak. Toplam 15 bin avro para ödülünün dağıtılacağı organizasyonda, 22 ülkeden 24 kadın, 24 erkek olmak üzere toplam 48 takımın, 96 sporcuyla mücadele edecek olmasını önemsiyoruz." diye konuştu.

Tanıtım toplantısına katılan sporcular da, Mersin'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıya katılan Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, federasyon yetkilileri ve sporcular, konuşmaların ardından müsabakalar için hazırlanan alanı gezdi.

Turnuvada yarın eleme maçları başlayacak. Organizasyon, 30 Temmuz Pazar günü yarı finaller ve final müsabakasıyla sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :