2017 Afet Risk Azaltma Küresel Platformu

2017 Afet Risk Azaltma Küresel Platformu

AFAD Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Keskin, afet risklerinin azaltılması için uluslararası strateji ve araçların uygulanıp değerlendirilmesi amacıyla başlatılan organizasyon kapsamında katıldığı toplantıda afet risklerinin azaltımıyla ilgili ulusal strate

CANCUN (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İrfan Keskin, afet risklerinin azaltılması için uluslararası strateji ve araçların uygulanıp değerlendirilmesi amacıyla başlatılan "2017 Afet Risk Azaltma Küresel Platformu" kapsamında düzenlenen toplantıda afet risklerinin azaltımıyla ilgili ulusal stratejileri paylaştı.

Çok sayıda ülkenin katılımıyla Meksika'nın Cancun şehrinde düzenlenen organizasyon çerçevesinde, ön hazırlık toplantılarına devam edildi.

Platformda, AFAD Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Keskin, Avrupa Afet Risklerinin Azaltılması Forumu (EFDRR) üyelerinin gözden geçirme ile ilgili gelişmeleri değerlendirdiği toplantıda afet risklerinin azaltılmasıyla ilgili ulusal stratejileri paylaştı.

EFDDR'nin amacının ulusal afet risk azaltma odak noktaları, ulusal platformlar ve bölgesel, alt-bölgesel paydaşlar arasında bilgi paylaşımı sağlama ve bu paylaşımı kolaylaştırma adına bir forum görevi gördüğünü belirten Keskin, forumun, afet risklerinin azaltılmasına yönelik konularla ilgili bölgesel düzeyde koordineli bir şekilde tartışma ortamı sağlayıp ilerleme kaydedilmesine katkı sunduğunu söyledi.

Forumun, aynı zamanda Avrupa'daki bölgesel ve ulusal platformların kapasitesini arttırmak üzere Sendai Çerçevesi doğrultusunda hareket ettiğini dile getiren Keskin, birinci EFDRR Açık Forumu'na değindi.

Keskin, 2014'te yılında yapılan "amaca uygunluk" incelemesinin ardından EFDRR'nin, çok paydaşlı aktörlerin ve önemli grupların katılımını sağlamak üzere iki yılda bir açık forum toplantısı düzenlemeye karar verdiğini, platform üyelerinin, bu hedef doğrultusunda birden çok paydaş ile afet risk yönetimine yönelik görüşlerini, kaydedilen ilerlemeleri ve gelişmeleri paylaşma imkanına sahip olduğunu ifade etti.

EFDRR Açık Forum toplantısının, çok paydaşlı grupların katılımıyla gerçekleştirildiğini aktaran Keskin, EFDRR Sekretaryasının da Sendai Çerçevesi'nin uygulanması sürecine katkı sağlanması adına bu etkinliğin düzenlenmesi için eşgüdüm sağladığını bildidi.

Bu düşünceler doğrultusunda ilk EFDRR Açık Forum toplantısınının, bu yıl İstanbul'da düzenlendiğini hatırlatan Keskin, toplantıya Avrupa genelinden 500 katılımcı, afet risklerini azaltılmak ve deneyimlerini paylaşmak üzere ortak bir hedef doğrultusunda bir araya geldiğini anımsattı.

Forum sonucunda "Yüksek Düzey Tebliğ" ve "Açık Forum Sonuçları" adlı iki önemli belgenin ortaya çıktığını anlatan Keskin, hedefler doğrultusunda İstanbul Açık Forum Sonuçları'nın yanı sıra bilimden ve verilerden de yararlanılması gerektiğini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :