2017 Afet Risk Azaltma Küresel Platformu

2017 Afet Risk Azaltma Küresel Platformu

Meksika'da, afet risklerinin azaltılması için uluslararası strateji ve araçların uygulanıp değerlendirilmesi amacıyla başlatılan organizasyon kapsamında ön hazırlık toplantıları yapılıyor

CANCUN (AA) - Afet risklerinin azaltılması için uluslararası strateji ile araçların uygulanması ve değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen "2017 Afet Risk Azaltma Küresel Platformu" kapsamında ön hazırlık toplantılarına başlandı.

Çok sayıda ülkenin katılımıyla Meksika'nın Cancun kentinde 26 Mayıs'a kadar sürecek organizasyonda Türkiye'yi Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) temsil ediyor.

Organizasyonda, 2015'te kabul edilen, afet riskini azaltma ve dirençliliği artırmanın öncelikle yerel seviyede gerçekleşmesini öngören Sendai Çerçevesi'nin uygulanması için gerekli ortaklıkların ve tecrübe paylaşımının hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Hazırlık toplantılarının başladığı organizasyonun ilk gününde AFAD Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İrfan Keskin de Ulusal Risk Azaltma Stratejileri Ön Konferans Çalıştayı'nda "Akran Değerlendirmesi Paydaş Toplantısı"na ilişkin sunum yaptı.

Ön hazırlık toplantılarının tamamlanmasının ardından yarın iki gün sürecek platform toplantılarına başlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :