2016'da saniyede bir kişi yerinden edildi

2016'da saniyede bir kişi yerinden edildi

Savaşlar, şiddet ve doğal felaketler nedeniyle geçen sene her saniye bir kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Dünya genelinde savaşlar, şiddet ve doğal felaketler nedeniyle 2016 yılında her saniye bir kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Norveç Mülteciler Konseyi ve Ülke İçinde Yerinden Edilme İzleme Merkezinin ortak raporuna göre, geçen yıl ülke içinde yerlerinden edilenlerin sayısı mültecilerin sayısını geçti.

Dünya genelinde geçen yıl 31,1 milyon kişinin ülke içinde yerinden edildiği belirtilen raporda, her saniye bir kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Rapora göre, sadece çatışmalar nedeniyle geçen sene 6,9 milyon kişi yerinden edildi. Yaklaşık 922 bin kişinin ülke içinde yerinden edildiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Suriye'yi geride bıraktı.

Evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı en yüksek ikinci ülke ise Suriye oldu. Suriye'de 824 bin, Irak'ta 659 bin, Afganistan'da 653 bin, Nijerya'da 501 bin, Yemen'de ise 478 bin kişi ülke içinde yerinden edildi.

İklim değişikliğinin etkilerine de dikkat çekilen raporda, doğal afetler nedeniyle 2016 yılında yaklaşık 24 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı duyuruldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :