2016 KPSS ÖABT soru ve cevapları açıklandı

2016 KPSS ÖABT soru ve cevapları açıklandı

ÖSYM tarafından bugün gerçekleştirilen KPSS(ÖABT) soru ve cevapları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 20 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavının (2016 KPSS-ÖABT) soru ve cevapları adayların erişimine açıldı.

SINAV 17 BRANŞTA YAPILDI

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), öğretmen adaylarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen ve saat 09.30'da başlayan sınav 10.45'te tamamlandı.

Tek oturumda, 17 branşta yapılan sınavda adaylara, 40 soruluk alan bilgisi testi ile 10 soruluk alan bilgisi eğitim testini cevaplandırmaları için 75 dakika süre verildi.

Adaylar, sınav salonuna, sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı.

KPSS (ÖABT) SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FETÖ'nün 15 Temmuz'da darbe girişiminin ardından yaşananlardan dolayı tarihi ertelenen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı, 20 Ağustos'ta tamamlandı. Sınav sonuçlarının ise ne zaman açıklanacağı henüz belirlenmedi. Sonuç açıklanma tarihi ÖSYM tarafından duyurulduğu an haberimizden inceleyebilirsiniz.

ÖABT NEDİR?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi anlamına gelen sınav bölümü, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir.

KPSS B bölümünden sınava girecek adayların sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacaktır. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmak zorundadır. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.