"2016 Evrensel Aşura Matem Merasimi"

"2016 Evrensel Aşura Matem Merasimi"

CAFERİDER tarafından düzenlenen programda Kerbela şehitleri anıldı

İSTANBUL (AA) - Kerbela şehitleri , "2016 Evrensel Aşura Matem Merasimi"nde anıldı.

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yıl dönümü dolayısıyla Halkalı'da düzenlenen programa, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Caferileri Lideri ve CAFERİDER Onursal Başkanı Selahattin Özgündüz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren tören alanını doldururken, kültür merkezi civarında bulunan tüm yollar da trafiğe kapatıldı.

Alan girişlerinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, vatandaşları arayarak, tören yerine aldı. Yasın sembolü olan siyah kıyafetler giyen binlerce vatandaş, Kerbela'da şehitlerini gözyaşları ve ağıtlarla andı.

Törende konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbala'da şehit edildiğini anlatarak, orada yaşananları anlamak için toplandıklarını söyledi.

Özgündüz, tören alanına çok sayıda vatandaşın geldiğini dile getirerek, daha fazla vatandaşın bu merasime katılabilmesi için, hükümetten bugünün resmi tatil olarak ilan etmelerini istedi.

Yezid'in Hz. Hüseyin ve beraberindekileri acımasızca şehit ettiğini aktaran Özgündüz, DEAŞ terör örgütünün, katliamlarını Yezid'den örnek aldığını ifade etti.

Tüm şehitlere rahmet dileyen Özgündüz, "Bu ülkeyi böldürmemek için bu salonda gördüğünüz ve dışarıda kalanlar ile buraya gelemeyen milyonlar, bu ülkenin tek çakıl taşını bile düşmana kaptırmamak için kanının son damlasını vermeye hazırdır. Irak bölünürse, Suriye bölünürse, Türkiye bölünür. Allah bize bunu göstermesin ve yaşatmasın. Bunun olmaması için biz, Irak'ta ve Suriye'de ayrılıkçı güçlere karşı savaş vermeliyiz. Mehmetçiğimizi oraya göndermemize de gerek yok. Hava desteği, moral desteği yetecektir." diye konuştu.

Daha sonra Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu tarafından, Kerbela olayını anlatan tiyatro oyunu sergilendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :