2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni

2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)-"Her kim FETÖ'yü, 'kendi halinde insanların oluşturduğu bir hizmet hareketi' olarak değerlendiriyorsa onun sadece izanından değil, niyetinden de şüphe ederim. İyi niyetliydim, 'tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet' diyor

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her kim FETÖ'yü, 'kendi halinde insanların oluşturduğu bir hizmet hareketi' olarak değerlendiriyorsa onun sadece izanından değil, niyetinden de şüphe ederim. İyi niyetliydim, 'tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet' diyordum ama 'tabanındaki ibadet' de artık zedelenmeye başladı. Artık onu da söyleyemiyorum. Niye? Bu kadar gerçekler olduktan sonra o taban hesap soramıyorsa kusura bakmasınlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan, 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

Son 3 yıldır hiç kimsenin inkar edemeyeceği bir devamlılık içerisinde süregelen olaylar, krizler, saldırıların, asırlık hesapların bugünkü tezahürlerinden başka bir şey olmadığını ifade eden Erdoğan, ABD'de iş adamlarıyla yaptığı görüşmede kendisine "Bu kredi derecelendirme kuruluşları size niye bu kadar saldırıyor" diye sorulduğunu, kendisinin de "Bunlar sipariş üzre verirler, bunları kafanızı takmayın" karşılığını verdiğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşunun sipariş üzere not verdiğini ifade eden Erdoğan, "Bize bugüne kadar bu notları çok verdiler. Biz yolumuzda aynen devam ettik. Türkiye'nin büyüme hızı evelallah Batı'daki tüm ülkelerin fevkinde, üstünde devam ediyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'ye düşük notun hak ettiği için verilmediğini dile getiren Erdoğan, "Sen ne yaparsan yap. Biz sapasağlam, dimdik ayaktayız, yolumuza da kararlı şekilde devam ediyoruz." dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların kağıt üzerinde bize verdikleri not bizi ilgilendirmiyor. Biz Osmangazi Köprüsü'nü açıyor muyuz, açtık. Biz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyor muyuz, açtık. Şimdi 20 Aralık'ta inşallah Avrasya Tüneli'ni yine boğazın altından, 106 metre derinlikten, iki katlı tünel olarak otomobille geçiyor muyuz, geçiyoruz. Biz durmuyoruz, inşallah 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz. Orada da Asya'yı Avrupa'ya bağlayacağız. Kalkınma bu, yükselme bu, gelişme bu. Yetmedi, bize bunlar yetmiyor. İnşallah 2018'in ilk çeyreğinde dünyanın bir numaralı havalimanının ilk etabının açılışını yapacağız. Buradaki hedef, yılda 150 ila 200 milyon uçak kalkış inişi. Bir numara. Bunu yaparken de kaynak çeşitlendirme suretiyle yapıyoruz. İş bilenin, kılıç kullananın. Böyle. Cebinizdeki parayı harcamak kolaydır. Cebinizde para yokken parayı nasıl üreteceksin aslolan budur. Bizim bu dev projelerin birçoğunun altında yatan gerçek de budur."

Erdoğan, Türkiye'nin 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptığını, son 14 yılda yaptıkları bölünmüş yolun ise Türkiye genelinde 18 bin kilometre olduğunu vurgulayarak, "Nereden nereye geldik? Türkiye, artık modern Türkiye olma yolundaki hedeflerini bir bir aşarak yoluna devam ediyor. Bu her sektörde olacaktır. Ama bütün mesele işin başı sizsiniz, hocalarımız ve öğrencilerimiz, gençlik. Hocalarımızdan daha çok gayret bekliyoruz, sayıyı daha da artırmamız lazım. Öğrencilerimizi inşallah kalite noktasında da nitelik noktasında da çok daha vasıflı seviyeye getirmemiz lazım." diye konuştu.

- "Aynı gayeye yönelik farklı araçlar"

Terör konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her kim PKK'yı Kürt kardeşlerimizin haklarını savunan bir örgüt olarak görüyorsa onun aklından, izanından şüphe ederim. Her kim FETÖ'yü 'kendi halinde insanların oluşturduğu bir hizmet hareketi' olarak değerlendiriyorsa onun sadece izanından değil niyetinden de şüphe ederim. İyi niyetliydim, diyordum ki 'tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet' diyordum ama tabanındaki ibadet de artık zedelenmeye başladı, artık onu da söyleyemiyorum. Niye? Bu kadar gerçekler olduktan sonra o taban hesap soramıyorsa kusura bakmasınlar.

Her kim DEAŞ'ı bölgenin kendi dinamiklerinin ürünü olarak ifade ediyorsa ya hiçbir şey bilmiyor ya da derdi başka. Suriye krizi başladığından beri özellikle 2013'ten beri ne zaman şöyle müşahhas bir adım atmaya kalksak karşımıza başka bir engel çıktı. Geldiğimiz noktada anlıyoruz ki aslında bunların hepsi aynı gayeye yönelik olarak kullanılan farklı araçlarmış."

Terör örgütleri vardiye usulü çalıştırılarak, Türkiye'nin dikkat ve enerjisinin başka alanlara yöneltilmek istendiğini ifade eden Erdoğan, 15 Temmuz'da, bu oyunun en kanlı, en cüretkar sahnesinin sergilendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin cesaret ve dirayetiyle diğer oyunlar gibi 15 Temmuz darbe girişimini de başarısızlığa uğrattığını kaydetti.

Sadece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin etrafında 29 vatandaşın şehit, 36 vatandaşın gazi olduğunu, Özel Harekatta 56 şehit verildiğini hatırlatan Erdoğan, Türkiye genelinde 241 şehit, 2 bin 194 gazi bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu millet büyük bir millet. Bu millet şanlı bir millet. Bu millet yüce bir millet. Bu millet bir şeyi ispat etti ama bu cahiller, bu gafiller bunu anlamamışlardı. Onlar zannettiler ki 'F-16'larla, bu helikopterlerle, bu tanklarla, bu toplarla, bu silahlarla biz bu darbeyi gerçekleştiririz.' Ama bunların karşısına 'Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın, siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın' diyen bir millet çıkacağını düşünmediler." değerlendirmesini yaptı.

-"Dünyada örneği yok"

Milletin gövdesini siper ettiğini, yeri geldiğinde kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla tankın altına yattığını ve bu darbenin derdest edildiğini dile getiren Erdoğan, bunun dünyaya da bir örnek olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada bunun örneği yok. İlk defa bu millet elhamdülillah bunu gerçekleştirdi. Burada tabii bir şeyi söylemek zorundayım. Bu, Cumhurbaşkanı olarak da şahsımın sorumluluğunu daha da artırıyor. Demek daha da çalışmamız lazım, daha çok koşmamız lazım ki bu milletler yarışında inşallah ilk 10'un içerisine 2023'te girelim." ifadesini kullandı.

Bunların boş durmayacağını, PKK'nın, DEAŞ'ın canlı bomba eylemlerinin, FETÖ'nün dünyanın her yerinde yürüttüğü karalama kampanyalarının aynı amaca yönelik olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz bu oyunu deşifre ettik. Artık ağaçlarla değil, hedef, ormanlarla ilgileniyoruz. Bu ormanlardaki hesabı iyi soracağız. İşte beni öldürmeye gelenler Marmaris'te bulamayınca, kendileri ormanların içinde saklandılar. Günlerce o ormanlarda bazen aç susuz, bazen hemen köye inip köydeki vatandaşın evinde ne var ne yok onları çalıp gidip onları yemeye kalktılar, bunlar böyle de yüzsüz. Sonra yakalandılar. Yakalandıktan sonra dikkat edin benim askerim, benim jandarmam bunları öldürmedi. 'Sen Cumhurbaşkanını öldürmeye geldin' diye bunları öldürmedi. Tuttu, gitti yargıya teslim etti. Ey Batı, bu millet böyle şanlı bir millet. Bak öldürmedi, gitti yargıya teslim etti. Hukuk içerisinde problemi çözmeye kalkıştı.

Bize akıl vermeye kalkıyorlar. 'İyi güzel ama böyle de yapmanız doğru değil. Binlerce kişiyi görevlerinden aldınız, şöyle yaptınız, böyle yaptınız.' Tabii alınacak. Bunlar bu işleri yaptılar. Bütün bu olaylardan, olanlardan sonra hala biz kalkıp da 'iyi yaptınız, aynen devam mı' diyeceğiz. Siz Doğu Almanya ile Batı'nın birleşmesi olayında ne kadar kişinin görevden alındığını bilmiyor musunuz? Masaya iki milyon kişi getirdiler. 600 binini görevden aldılar. Niye onu konuşmuyorsunuz? Onları bir konuşun bakalım. Tabii Batı hiçbir zaman kendini 'check' etmiyor. Ama olay Türkiye olunca bakıyorsunuz olaya farklı yaklaşıyorlar. Türkiye, kullandığı yöntem ne olursa olsun tüm terör örgütleriyle aynı anda mücadele edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :