2015 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2015 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

TBMM (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin özlük haklarına yansımasıyla ilgili çalışma var ama bunun bu dönem yasalaşıp da icraata geçeceğini söyleyemem" dedi.

Bugün, TBMM Genel Kurulu'nda bütçeleri görüşülen bakanlar, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,  atama bekleyen mühendislerle ilgili bugünden verebileceği bir rakam yok olmadığını kaydetti.

10 sene önce içinde 50'den fazla büyük baş hayvan bulunan işletme sayısı 4 bin 300, 2013'te ise  31 bin 419 olduğunu belirten Eker, "Türkiye'de 24 binin üzerinde yeni, büyük, büyükbaş hayvan işletmesi kuruldu. Devraldığımız noktada Türkiye'nin sığır varlığı 9,9 milyon iken 2014'te 14 milyon 774 bin oldu. Yüzde 51'lik bir artış var. Koyun sayısında yüzde 28'lik artış var, keçi sayısında yüzde 50'lik artış var, toplam küçükbaş hayvan sayısındaki artış oranı da yüzde 33" dedi.

Eker, süt üretiminin de 8 milyon tondan 18 milyon tona çıktığını bildridi.

 

-"Sağlık alanında yardımcı elemanına ihtiyaç var"

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin özlük haklarına yansımasıyla ilgili çalışmalarının olduğunu belirterek, "Ancak bu dönem bunun yasalaşıp da icraata geçeceğini söyleyemem" diye konuştu.

Müezzinoğlu, yardımcı sağlık personelinin önündeki "yardımcı" kelimesini kaldırmayacaklarını çünkü sağlık alanında yardımcı sağlık elemanına ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Şehir hastaneleriyle 2023 vizyonuna göre yatak sayısında bir artışın olacağını kaydeden Müezzinoğlu, "Telefonla randevularda internet ve mobil cihazlardan alınan herhangi bir ücret söz konusu değil ama kendi servis sağlayıcılarına ücret ödediği doğrudur. Bu rakamın da ortalama 0,85 kuruş, en fazla 1,5 lira olduğunu ifade edebilirim" bilgisini verdi.

 

-"20 yıldan fazla zamanı yayıncılıkla geçmiş"- 

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlı Fikri Işık, TÜBİTAk arazisiyle ilgili sorular üzerine, şunları kaydetti:

 "TÜBİTAK Gebze yerleşkesinin girişinde Büyükşehir Belediyesinin 2010 yılında nazım imar planına uygun olarak yaptığı yol çalışması sonucu 3 parsel TÜBİTAK sınırları dışında kalmıştır. Ayrıca bu parsel şahıslarla hisseli olduğu parsellerdir. Aynı şekilde 2 parsel de Büyükşehir Belediyesi'nin, Bilişim Vadisine giden alanda yeni açacağı yolun imar planı çalışmaları sonucunda TÜBİTAK sınırları dışında kalmaktadır.

Toplam 5 ayrı parselden oluşan 28 bin metrekarelik alan. 8 milyon metrekarede 28 bin metrekarelik alan, 5 parsel de yol çalışması neticesinde TÜBİTAK sınırları dışında kalmıştır. TÜBİTAK tarafından kullanım imkanı kalmayan bu parsellerin yeşil alan, refüj ve yol için belediyeye devri 2948 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 30. maddesi çerçevesinde MAM Başkanı'na Bilim Kurulu tarafından yetki verildi. Görüşmeler sürüyor."

Cahit Arf Bilgi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Sancar'ın Mart 2014'te göreve getirildiğini, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndan mezun olduğunu kaydetti.

Işık, "Bu arkadaşımız İslam Dergisi, İlim Sanat Dergisi, Rehber Yayıncılık, Yörünge Dergisi, Ostim Dergisi gibi dergiler de çalışmış. Bu arkadaşımız 20 yıldan fazla zamanı yayıncılıkla geçmiş bir arkadaşımız" diye konuştu.

Bütçelerin kabul edilmesinin ardından, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, birleşimi, yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı