2015 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2015 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Milli Eğitim Bakanı Avcı:

TBMM (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Çağın gerektirdiği yönetim anlayışı çerçevesinde personel politikaları geliştirilmekte ve uygulanmaktadır. Bu yaklaşım da hizmet esas olmak üzere eğitim çalışanlarının memnuniyeti ve iş doyumu dikkate alınmaktadır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlıkları ve bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşülmesi sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Avcı, bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelik hakkında bilgi verdi. Yöneticilerin kimler tarafından nasıl puanlandığını aktaran Avcı, "Çağın gerektirdiği yönetim anlayışı çerçevesinde personel politikaları geliştirilmekte ve uygulanmaktadır. Bu yaklaşım da hizmet esas olmak üzere eğitim çalışanlarının memnuniyeti ve iş doyumu dikkate alınmaktadır" dedi.

Bulunduğu eğitim kurumunda 4 yıllık görev süresini dolduran 16 bin 559 eğitim kurumu müdürü hakkında yapılan değerlendirme sonucunda, 8 bin 156 müdürün 75 ve üzeri puan aldığını belirten Avcı, bunlardan 4 bin 304'ünün görev süresinin istekleri doğrultusunda uzatıldığını ifade etti. 3 bin 463'ünün görev süresinin ise istekleri doğrultusunda başka eğitim kurumlarında görev yapmak üzere uzatıldığını kaydeden Avcı, bu kişilerin üye oldukları sendikalara göre dağılımlarını ise bilmediğini söyledi.   

 

-"Yargı kararının gereği yerine getirilecektir"

 

Avcı, bakanlığın taşra teşkilatında boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına yapılan atamalara yönelik 284 dava açıldığını, bunlardan 143'ü hakkında yürütmenin durdurulmasının reddi, 3'ü hakkında davanın reddi, 26'sı hakkında yürütmenin durdurulması, 24'ü hakkında da iptal kararı verildiğini belirterek, davalardan 88'i hakkında ise henüz karar verilmediğini ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Bu süreçte bakanlığımız aleyhine sonuçlanan bireysel kararların uygulanmasını teminen 47 kişi sözlü sınava yeniden tabi tutularak, yönetmelikte yapılan düzenleme doğrultusunda yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınarak belirlenecek puan üzerinden şube müdürü atamaları yapılmak suretiyle yargı kararının gereği yerine getirilecektir.

Sözlü sınavın tamamının iptali istemiyle Aktif Eğitim-Sen tarafından açılan davada yürütmenin durdurulması istemi reddedilmiştir. Atamaların tamamının iptali istemiyle Türk Eğitim-Sen tarafından Ankara 17. İdare Mahkemesi'nde açılan davada yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Bölge İdare Mahkemesi bu karara itiraz etmiştir."

Avcı itirazın sonuçlanmasının ardından, çıkacak karar doğrultusunda işlem yapılacağını bildirdi.  

Bakan Avcı, bazı milletvekillerinin Kürtçe eğitim veren okullar olduğunu ileri sürerek, bunlara ilişkin soruları üzerine de kendilerine bu yönde bir başvuru yapılmadığını, bakanlığın bilgisi dahlinde böyle bir okul açılmadığını söyledi. Avcı, ancak bazı belediyelerin kendi bünyelerinde eğitim kursları açtıklarını da aktardı.

Osmanlıca tartışmalarına da değinen Avcı, "Osmanlıca tartışmalarının en güzel tarafı o oldu. Bu harflerin Arap Alfabesinde olmayan, çok başka Türk harfleri htiva ettiği, 1928'den önce 800 sene boyunca bu harfleri kullandığımız, Nutuk da dahil olmak üzere, orijinalinde bu harflerle yazıldığını milletçe bir kez daha hatırlamış olduk" diye konuştu.   

 Sorular üzerine bazı yerel projeler hakkında bilgi veren Bakan Güllüce de Türkiye genelinde 38 ilde, 148 alanda kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini aktardı. 

Kaynak:Haber Kaynağı