2015 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

2015 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşülmesine devam ediliyor

TBMM (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin görüşülmesine devam ediyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşme sırasında söz alan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin "son dönemlerde komisyon çalışmalarının şov yaparak kendini ifade etme alanına dönüştürüldüğü" ifadesine değinerek, "Kimin ne yaptığına ayar vermek diğer arkadaşların işi değil" dedi.

Zozani'nin bu ifadeyi, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sunduğu karnenin ardından söylediğini ifade eden Günal, şunları söyledi:

"Bütçe başladığından beri her gün tartışmalar yaşanıyor, başka şey de oluyor ama bir kere 'şov mov' tarzı yakışıksızdı. Garip bir şekilde araya girme var. Eskiden bu ortaklığı böyle çok açık etmiyorlardı. Müzakere sürecinin bu geldiği noktada Allah muhabbetinizi artırsın. Şimdi bakanları kurtarmak için araya mı giriyorlar?"

Zozani de "Biz kimseyle ne ortağız ne de ortaklık kurma hevesi içerisindeyiz. Türkiye'nin geleceğine ilişkin perspektifimiz var. Bu çerçevede kendi politikalarımızı üretiriz ve doğruya doğru, yanlışa yanlış deriz" karşılığını verdi.

Milletvekillerinin görüş ve katkı sunmaya çalıştığını ifade eden Zozani, "Ertesi gün bakarsınız bu katkıların, emeklerin hiçbiri görünmez. Görsel bir gösteri bütün bu emeklerin önüne geçmiş oluyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Bakan Avcı'ya, "Yükseköğretim Kanunu yürürlükten mi kaldırıldı?" diye sorarak, "Yeni getirilen üniversite tekliflerine bakıyoruz artık devlet ya da vakıf üniversitesi değil, bir hükümet üniversitesi modeli. Mütevelli heyet sistemi var, bakanlıklar temsil ediliyor, rektörlük süreleri farklı, rektör atama biçimleri farklı. Sayın Bakan lütfen bu hukuksuz müdahalelere bir dur deyiniz" şeklinde konuştu.

 

- "Kuru üzüm projesi"

 

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de "Okul Sütü Projesi"nin yanına kuru üzüm projesinin de ilave edilmesini isteyerek, "Sayın Bakanım, çocuklarımızı 'kuş sütü, kuru üzümle' besleyelim diyorum. Biz Manisa Borsası olarak sizlere destek vermeyi taahhüt ediyoruz. Çocuklarımıza sütün yanında 20'şer, 30'ar gram kuru üzüm verirsek çok güzel olur" dedi.

 

- Engelli öğrencilerin okula erişimi 

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise bugün bir televizyon kanalında bir engelli öğrencinin okuluna erişiminde çektiği sıkıntılardan bahsedildiği bir haber yer aldığını belirterek, bu sorunun giderilmesi için yönetmelik değişikliği yapılıp yapılamayacağını sordu. 

Şahin, şöyle devam etti:

"Bir yönetmelikle taşımalı eğitim sisteminde engelli öğrencilerimiz için özel donanımlı araçlarla, mümkünse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve STK'ları devreye alarak engelli çocuklarımızın evlerinden alınmasından başlayarak okullarına intikali ve daha sonra da geri dönüşlerine imkan sağlayacak ve hayatlarını kolaylaştıracak bir düzenleme yapabilir miyiz? İnanıyorum ki böyle bir düzenleme engellilerin ve engelli ailelerinin, yakınlarının hayatlarını kolaylaştıracak."

 

Kaynak:Haber Kaynağı