2015 Avrupa Okullar şampiyonu Türkiye

2015 Avrupa Okullar şampiyonu Türkiye

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun destekleriyle organize edilen 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, 2 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşen ödül töreni ile tamamlandı

. Şampiyona sonunda Türkiye 7 altın, 11 gümüş, 7 bronz ve toplamda 1 takım birinciliği olmak üzere 26 madalya kazanarak şampiyon olurken, Rusya ikinci, Azerbaycan ise üçüncü oldu.

24 Haziran - 2 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, 12 ülkeden (Rusya, Azerbaycan, İngiltere, Bulgaristan, Danimarka, Romanya, Arnavutluk, Finlandiya, Gürcistan, Moldova, İspanya ve Türkiye) toplam 666 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Sporcuların 12 kategoride, 9 gün boyunca mücadele ettiği şampiyonanın kapanış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili, Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Okulda Satranç Komisyonu Başkanı Kevin O'Connell, Genel Sekreteri ve Moğolistan Federasyonu Başkanı Sainbayar Tserendorj ve Konsey Üyeleri Tshepo Sitale (Botsvana), Christos Pilalis (Yunanistan), Ravindra Dongre (Hindistan), Jose Francisco Suarez Roa (İspanya) ve Uluslararası Okulda Satranç Birliği Başkanı Alexander Kostyev, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Tamer Songur, Ali Kanber, Satranç Federasyonu Yönetim Kurul üyeleri ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşen kapanış törenin ardın dereceye giren sporculara madalyaları taktim edildi.