2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na doğru

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na doğru

Türkiye Basketbol Milli Takımı Başantrenörü Ataman:

Türkiye Basketbol Milli Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na (EuroBasket 2015) galibiyete başlamanın, hem moral hem de puanlama açısından önemli olduğunu söyledi.

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası için Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan A Milli Takım'ın başantrenörü Ataman, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçekçi bakıldığında aynı grupta yer aldıkları İspanya ve Sırbistan'ın turnuvanın en güçlü kadrolarına sahip olduğunu belirterek, "İspanya ve Sırbistan şampiyonluğun çok ciddi adayları. Biz de ilk 3'ün içinde yer almak için tabii ki direkt rakiplerimizden birisini (Almanya veya İtalya) yenerek başlarsak bu avantaj olur. Öyle bir gruptayız ki 5 takım da birbirini yenebilecek güçte. Sürprizler de olabilir. Bu yüzden galibiyetle başlamak, hem moral hem de puanlama açısından çok önemli. İtalyan gazetelerinde okuyorum, onlar da aynı şeyi düşünüyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, cumartesi günü ilk maçında karşılaşacağı İtalya'nın hem Amerikan Basketbol Ligi (NBA) hem de THY Avrupa Ligi'nde oynayan çok kaliteli isimlere sahip olduğuna dikkati çeken Ataman, "Bizim buradaki tek dayanağımız takımın enerjisi ve gençliği. Hazırlık maçlarında ortaya koyduğumuz baskılı savunmayla İtalyanları düzen dışına çıkartıp sert bir basketbolla maçı kazanmaya çalışacağız. Bireysel yetenekleri çok üst düzey oyuncuları var. Bizim için tehlikeli olan özellikle dış adamları, çok iyi şutörleri var. Pivotları da şut kullanıyor. Daha çok dış atışa yönelik oyun tarzları var. İstatistiklere bakınca çok sayıda 3 sayılık atış kullanıyorlar. Savunmada da NBA takımı gibi oynuyorlar. Biraz da ağır bir görüntüleri var izlediğiniz zaman. Tabii ki resmi maç, çok genç bir kadromuz var. İlk maç ve çok önemli maç. Göreceğiz, ben de çocukların göstereceği performansı merak ediyorum" diye konuştu.

 

- "Mağlubiyet serisi bizi bağlamaz"

Ataman, geçmişte İtalya'ya karşı galibiyet alınamamasının sorulması üzerine, "O bizi çok bağlamaz, hele beni hiç bağlamaz. İtalya'da takım çalıştırırken çok galibiyet aldığım için onun için geçmişte kaldı onlar. O zamanki takımlar farklıydı, şimdiki takımlar farklı. Gelenekselleşmiş mağlubiyet serileri bizi bağlamaz, biz her koşulda maçı kazanmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" yorumunu yaptı.

Önceki gün Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki antrenmanda sol ayak bileğini burkan Doğuş Balbay'ın sakatlanmasının, kendilerini zor durumda bıraktığını ifade eden Ataman, bu konuda şunları söyledi:

"Son turnuvada, şampiyonadaki stratejimizi oynayacağız diye hep söylüyordum. Doğuş çok önemli rol üstlendi orada. Açıkçası Doğuş'un sakatlığı bu turnuvaya gelmeyen Ömer Aşık'tan daha büyük bir kayıp oldu. Ömer'in eksikliğini, Semih, Oğuz ve Furkan ile kapattık. Doğuş'un son dakikada sakatlanması, bizi rollerde biraz değişikliğe itecek. Kartal'ı oraya ikinci oyun kurucu olarak alacağız ama zaman zaman da Sinan'a, Galatasaray'da olduğu gibi oyun kurucu pozisyonda süre verebiliriz. Bu, hazırlık maçlarında hiç denemediğimiz bir yöntemdi. O açıdan Doğuş'un sakatlığı iyi olmadı tabii ki."

Ergin Ataman, grup maçlarının Berlin'de oynanmasının, seyirci açısından büyük avantaj olduğunu vurgulayarak, "Kendimizi, ev sahibi gibi görüyoruz. Çok ciddi anlamda destek olacak. Bizim için çok ciddi bir avantaj. Berlin ve diğer şehirlerden gelecek seyirciler bizi destekleyecek. Herkesin milli takımı en iyi şekilde destekleyeceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı